Al het bekervoetbal ligt weer achter ons. De focus gaat weer op de competities. Hebben de clubs die in actie zijn gekomen voor de KNVB-beker voldoende tijd gehad om te herstellen? En hoe zit het in de ‘koppies’? Geen zaterdagclub wist namelijk de volgende ronde te halen. Het antwoord krijgen we morgen.

De mooiste wedstrijd op papier is die op Ter Specke. Een echte streekderby tussen FC Lisse en Rijnsburgse Boys. Zeker sinds 2006 blijft dit een beladen duel. Toen kroop Rijnsburgse Boys door het oog van de naald. In de absolute slotfase schoot Martijn Gootjes Rijnsburgse Boys die dag naar het kampioenschap in de Hoofdklasse. Ten koste van, jawel, FC Lisse. Het zal ook de laatste wedstrijd zijn waarin Arjan van der Laan op de bank zit voor FC Lisse. Al met al genoeg ingrediënten voor een lekkere pot voetbal. In de rubriek ‘Wedstrijd van de week’  komt deze wedstrijd uitgebreider aan bod.

Op De Krom spelen twee promovendi tegen elkaar: Katwijk – RVVH. Katwijk werd kampioen in de Hoofdklasse B, RVVH bereikte de Topklasse via de nacompetitie. Katwijk lijkt weinig moeite te hebben met de hernieuwde kennismaking met de Topklasse. De Katwijkers vinden zich terug op prima vierde plaats. Ook RVVH doet goed mee in de Topklasse. De club uit Ridderkerk staat negende. Een half jaar geleden speelden de clubs tegen elkaar in de Hoofdklasse. Op De Krom won Katwijk met 2-1.

FC Rijnvogels is de trotse koploper van de Hoofdklasse B. Maar in de wolken lopen doen ze niet op De Kooltuin. ,,Ik hoorde mensen al praten over de eerste periodetitel. Daar doe ik niet aan mee. Als we na wedstrijd acht nog steeds in de race zijn, wordt het een ander verhaal”, liet Rijnvogels-trainer Hein van Heek optekenen op deze site. Maar een nieuwe winstpartij en dus 12 uit 4, is geen utopie. FC Rijnvogels krijgt namelijk XerxesDZB op bezoek, de nummer negen van de Hoofdklasse. Vorig jaar won FC Rijnvogels thuis met 2-0 van XerxesDZB. Daarmee namen ze revanche op de uitwedstrijd in 2014. Toen verloor FC Rijnvogels bij Xerxes met 5-2.

Ter Leede krijgt bezoek van Deltasport. De ploeg uit Vlaardingen kent een moeilijke start in de Hoofdklasse. De eerste drie wedstrijden gingen alle drie verloren. Waaronder vorige week tegen Noordwijk. Hoe anders ziet de wereld er uit voor Ter Leede. Dankzij een goal van Verplancke wonnen de Sassenheimers vorige week op bezoek bij Quick Boys. Dat de wedstrijd zelf saai was om te zien, zal niemand een zorg zijn in Sassenheim. ,,Wij hebben gewoon nu negen uit drie. Dat is voor Ter Leede-begrippen fantastisch”, vond Henk Wisman, trainer van Ter Leede, na afloop van die streekderby van vorige week.

Op Sportpark Duinwetering krijgt Noordwijk bezoek van Haaglandia. Die ploeg uit Rijswijk behaalde pas één punt uit drie wedstrijden. De vraag is echter wel hoe Noordwijk het bekerduel tegen NEC heeft verwerkt. Zijn de accu’s weer opgeladen? Dan kan Noordwijk mee blijven doen om de bovenste positie in de Hoofdklasse. Samen met FC Rijnvogels en Ter Leede behaalde de ploeg van Dogan Corneille tot nu toe de honderd procent score in de Hoofdklasse B.

Van te voren werden beide ploegen ingeschaald als eventuele titelkandidaten. We kunnen dus spreken van een aardig affiche in de Hoofdklasse: de wedstrijd tussen ASWH en Quick Boys. Vorig jaar bracht Jaap van Duijn Quick Boys vanaf de penaltystip de overwinning. De Katwijkers wonnen uit bij ASWH met 1-2. De club uit Hendrik-Ido-Ambacht eindigde vorig jaar op de vierde plaats en konden nooit echt een grote bedreiging vormen voor de titelkandidaten. Maar de ploeg wordt ook dit jaar als een outsider gezien voor de titel.

In de Eerste Klasse gaat Valken ’68 op bezoek bij Voorschoten ’97. Voorschoten ’97 haalde vorige week uit op bezoek bij RKAV Volendam. In het gelijknamige dorp werd het 1-7 voor Voorschoten. Daarmee staat de club op de achtste plek. Dat is één plek boven Valken ’68. De Valkenburgers verloren vorige week van degradant FC ‘s-Gravenzande. Geen ramp dus, maar een overwinning op Voorschoten ’97 is zeker welkom om de aansluiting bij de topploegen te houden. Maar ach, het is nog vroeg in het seizoen.

Kagia gaat op bezoek bij Docos. De start van Kagia is in ieder geval veelbelovend. De eerste twee wedstrijden werden allebei gewonnen. Omdat de eerste wedstrijd van het seizoen, tegen Lugdunum, werd afgelast, is dit de eerste uitwedstrijd voor de ploeg uit Lisserbroek. Vorig seizoen eindigde deze wedstrijd in een 4-3 overwinning voor Docos. In Lisserbroek werd dat rechtgezet door een 2-0 overwinning te boeken.

Tekst: Frank Venema


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC2-4SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk6-4FC Lisse
Warmunda 3-0Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede2-2SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk2-0HHC Hardenberg
FC Lisse4-2SteDoCo
Sporting Leiden3-3VVSB (zat.)
ASWH0-1Quick Boys
Warmunda4-7Hazerswoude Boys
Katwijk2-0De Treffers
Koninklijke HFC2-1Rijnsburgse Boys
VVSB0-2GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels4-1Roda '76
Brielle1-0Kagia
Zo. 17 nov.
ASC14.00Foreholte
Van Nispen (zon.)14.00Spaarnwoude