Dit weekend een wat uitgekleed programma op de zaterdag. Alleen in de topklasse staat een volledig programma op  de rol. Met vier uitwedstrijden en één thuiswedstrijd zullen de topklassers uit de Bollenstreek vooral op vreemde bodem de punten moeten gaan halen. Er staan een paar cruciale duels op het programma kijkend naar de stand op de ranglijst. In de hoofdklasse A is Montfoort – Quick Boys de enige wedstrijd en het succesvolle FC Rijnvogels gaat bekeren bij competitiegenoot GHC uit Leiden.

Allereerst Ter Leede, de ploeg uit Sassenheim. Na het gelijke spel in Sneek gaat de equipe van interim-trainer Jan Blankespoor  op bezoek bij Excelsior Maassluis. Op papier een van de concurrenten als het gaat om de strijd tegen degradatie. Het verschil met de Maassluizers bedraagt op dit moment zeven punten. Een cruciaal duel dus. Bij winst krijgt Ter Leede de debutant in de Topklasse weer in het vizier.

Rijnsburgse Boys zal met gemengde gevoelens terug hebben gekeken op het spektakelstuk tegen Katwijk. Een 2-0 achterstand werd weggeven maar in de laatste minuut werd weer een punt gered. Rijnsburg gaat op bezoek bij het stugge Capelle. De statistieken van de afgelopen drie jaar spreken in het voordeel van de Uien; vier overwinningen, twee gelijke spelen en één nederlaag. Oosterlee zal hopen dat zijn ploeg deze lijn continueert want een overwinning is meer dan welkom. Het verschil op de ranglijst tussen beide ploegen bedraagt 5 punten in het voordeel van de ploeg uit Capelle. Het wordt dus aan- of afhaken voor de ploeg uit Rijnsburg.

Het geplaagde VV Noordwijk doet zaterdag de blauwe kant van de Westmaat aan en zal daar een oude bekende tegenkomen. Kees ‘Pier’ Tol, dit seizoen uitkomend voor de blauwen uit Spakenburg, zal nog weleens over de lippen gaan in Noordwijk. Vorig jaar was Tol met zijn productie meer dan belangrijk voor de ploeg van De Ruiter. En juist daar loopt het nu spaak bij de Noordwijkers. Met slechts 12 doelpunten zijn zij, samen met FC Lisse, de minst scorende ploeg. Maar ook voor Noordwijk spreken de statistieken in hun voordeel; de laatste twee bezoeken aan Spakenburg leverden 6 punten op. Een nieuwe overwinning zou de Noordwijkers weer wat lucht geven. Het verschil tussen beide ploegen bedraagt 5 punten in het voordeel van de blauwwitten. Ook hier een cruciaal duel dus.

FC Lisse scoort weinig. Daar tegenover staat de minst gepasseerde defensie van de Topklasse met maar 10 tegendoelpunten. Daarmee is ook direct de hoog klassering van de Lissenaren verklaard. De verdediging zal zaterdag overigens nodig op de proef worden gesteld als het op bezoek gaat bij Excelsior ’31. De prima presterende ploeg uit Rijssen heeft met Denis Mahmudov een van de beste spelers én de topscorer van de Topklasse in huis. Lukt het de ploeg van Misha Salden hem in toom te houden, ligt de overwinning voor het grijpen. Het verschil op de ranglijst bedraagt slechts 2 punten in het voordeel van FC Lisse dat een knappe derde plek bezet.

De enige thuisspelende ploeg dit weekend is VV Katwijk. Op de Krom komt het Barendrecht van Jack van den Berg op bezoek dat met 16 punten in de middenmoot van de ranglijst staat. De Katwijkers willen zo snel mogelijk ook die kant op en dan is een overwinning het enige wat telt. Ondanks de late gelijkmaker van Ignacio vorige week zal de ploeg van Bruinink vertrouwen hebben geput uit het veldspel. Joost Leonard gaf eerder al aan dat de vorm steeds meer terugkomt. Het verschil tussen beide ploegen bedraagt ‘slechts’ 5 punten. Winst is dus het enige wat telt op de Krom zaterdag.

Ook de blauwwitten uit Katwijk komen zaterdag in actie. Quick Boys neemt het op tegen rode lantaarndrager Montfoort en is daarmee de enige wedstrijd in de Hoofdklasse A. Na de puike en zeer belangrijke overwinning op Sparta Nijkerk kunnen de mannen van Verdonkschot in Montfoort een belangrijke stap zetten richting de bovenkant van de tabel. Bij winst verkleinen de Katwijkers het gat met de koploper tot vier punten. De trouwe aanhang zal dus rekenen op de drie punten.

Tot slot, het ongeslagen FC Rijnvogels. De ploeg van Van Heek, die zijn contract verlengde, speelt in Leiden tegen competitiegenoot GHC voor de beker. Een eerder treffen in de competitie werd in het voordeel van de Katwijkers beslecht: 3-1. Of diezelfde uitslag na afloop op de borden staat, is maar de vraag. De nadruk zal voor Van Heek op de competitie liggen, al is het bekertoernooi een mooie springplank om straks in de grote KNVB beker te spelen. We gaan het zien!

Foto: Hans Heemskerk

 

POPULAIRE BERICHTEN