VVSB is in het carnavalsweekeinde vrijgesteld van competitieverplichtingen en daar zullen ze in Noordwijkerhout vermoedelijk niet rouwig om zijn. SJC, Foreholte en Van Nispen, clubs die zich doorgaans ook in het feestgedruis storten, komen wel in actie.

Onze club van de week, SJC, krijgt laagvlieger TOGB op bezoek. De Noordwijkers haalden uit de laatste vier thuisduels de maximale buit en kunnen zich met het oog op de titel ook geen misstap permitteren. SJC staat in 1B vier punten achter op Nieuwerkerk. Eerder dit seizoen won SJC de uitwedstrijd bij TOGB met maar liefst 6-2.

In 2C gaat Foreholte op bezoek bij RKDEO. Op papier een haalbare horde voor de Voorhouters tegen de nummer voorlaatst van de ranglijst. Bij winst kan Foreholte RKDEO op zeven punten zetten en dus goede zaken doen in de strijd tegen directe degradatie. Foreholte verloor eerder dit seizoen de thuiswedstrijd met 1-2. Met dezelfde cijfers werd dinsdag ook het onderspit gedolven in een oefenduel tegen SJC, waarin Foreholte desondanks een prima indruk maakte.

Voor Teylingen is het vijf voor twaalf. De Sassenheimers hebben nog negen duels om een terugkeer naar de Derde Klasse te voorkomen. Zondag speelt Teylingen thuis tegen VUC, een opponent waartegen nog iets rechtgezet moet worden. Begin oktober kreeg het elftal van Erwin van der Zee met liefst 7-0 op de broek. Teylingen boekte vorige week een ruime en bemoedigende oefenzege op de zondagtak van FC Lisse. Afwachten of die lijn kan worden doorgezet.

Datzelfde FC Lisse, de koploper in 3A, putte vanzelfsprekend minder vertrouwen uit dat oefenduel. Wat dat betreft zullen de Lissenaren op scherp staan voor het treffen met Den Hoorn, de nummer twee. Het onderlinge verschil bedraagt vier punten. Bij winst op het eigen Ter Specke kan Lisse dus een forse stap richting de titel zetten. Eerder dit seizoen eindigde de heenwedstrijd onbeslist: 1-1.

In De Zilk is het carnaval flink verweven met de lokale gemeenschap en dus is de grote vraag hoe scherp Van Nispen aan de aftrap zal verschijnen voor het bezoek aan Full Speed. De Zilkers begonnen 2014 met twee overwinningen, maar gingen vervolgens tweemaal onderuit. Het verschil met de streep is slechts drie punten, dus kunnen de Zilkers zich eigenlijk geen ATV-dag veroorloven.

Naast VVSB heeft ook SV Hillegom een vrij weekeinde

Foto: Johanna Wever

POPULAIRE BERICHTEN