Degradatiezorgen of titelstress. Al onze zaterdagverenigingen hebben er mee te kampen. Geen van de streekclubs is een grijze muis en in de deze fase van de competitie al uitgespeeld. Kortom, het is enorm spannend in alle competities.

Er staan in de Topklasse twee streekderby’s op het programma. Omdat Ter Leede – Noordwijk later vandaag in een aparte voorbeschouwing aan bod komt, beginnen we met KatwijkFC Lisse. Onverwacht is Katwijk toch nog aan een inhaalrace begonnen. De laatste twee duels werden gewonnen en de laatste plaats is inmiddels (weer) overgedaan aan Ter Leede.

De grote vraag is of FC Lisse mee wenst te werken aan een verdere opmars van Katwijk, waar het intern een puinhoop is. Lisse verloor vorige week onverdiend in de slotseconden van Spakenburg en zakte daardoor terug naar plaats tien, zes punten boven de streep. Lisse heeft nog wel een paar puntjes nodig, maar zich echt zorgen maken over de Lissenaren doet niemand.

Degradatiezorgen kennen ze bij Rijnsburgse Boys niet. Sterker nog, er wordt zelfs met een schuin oog naar de titel gekeken. Met nog zes wedstrijden te gaan, bedraagt de achterstand op Spakenburg zes punten. Bovendien komen de Spakenburgers nog naar Rijnsburg. Zaterdag maken de Uien de gang naar Scheveningen, traditiegetrouw een lastige wedstrijd.

Quick Boys liet een ideale mogelijkheid onbenut om in te lopen op Sparta Nijkerk. Beide clubs remiseerden, waardoor het verschil van zeven punten intact bleef. Quick Boys maakt zaterdag de reis naar Barneveld, waar de degens worden gekruist met de plaatselijke SDV. De thuisploeg is aan een bijzonder slechte reeks bezig en staat laatste. Maar Quick Boys zal op zijn hoede zijn. De heenwedstrijd op Nieuw Zuid eindigde in 3-3.

Eersteklasser FC Rijnvogels treft voor de tweede week op rij een tegenstander uit de buurt. Na de winst bij GHC is zaterdag op de eigen Kooltuin RCL de tegenstander. Eerder dit seizoen won Rijnvogels de uitwedstrijd nipt. Mocht er zaterdag wederom worden gewonnen, dan komt de titel wel erg dichtbij. Het verschil met Swift bedraagt nog altijd zeven punten. Een interessant gegeven: Swift gaat zaterdag op bezoek bij nummer drie Zwaluwen ‘30

Als de huidige ontwikkelingen zich doorzetten, mag er een aantal kilometer verderop ook een titel gevierd gaan worden. Valken ’68 ligt op ramkoers en is koploper HVC ’10 tot op drie punten genaderd. Begin volgende maand wordt een bezoek aan Hoek van Holland gebracht, maar eerst moet door Valken ’68 nog wel met Zevenhoven worden afgerekend. De heenwedstrijd ging met 2-1 verloren.

Aan Kagia de taak om de draad weer op te pakken. De Lisserbroekers zagen vorige week een goede reeks door Roodenburg beëindigd worden. Een dure nederlaag, want bij winst was Kagia koploper geweest. Zaterdag volgt de thuiswedstrijd tegen Oosterheem.

Foto: Hans Heemskerk

POPULAIRE BERICHTEN