De zondagclubs kenden een uitstekende vorige speelronde. Zes van de zeven clubs stapten winnend van het veld. Enkel Teylingen slikte een nederlaag. Zal de wind komende zondag weer gunstig waaien?

VVSB treft voor de tweede week op rij een directe concurrent voor de tweede plaats. Na de minieme zege op EVV (1-0) wacht zondag de uitwedstrijd tegen HBS. VVSB heeft twee punten meer dan de Hagenaars en kan dus bij winst een flink voorschot nemen op de tweede plaats. De heenwedstrijd eindigde op de Boekhorst in 1-1.

Eersteklasser SJC kreeg vorige week weer aansluiting in de titelrace. De Noordwijkers wonnen zelf van Poortugaal, terwijl koploper Magreb ’90 averij opliep. Het verschil liep daardoor terug tot vijf punten. De komende drie weken zijn cruciaal voor SJC, waarin met drie topvierploegen de degens gekruisd gaan worden. VELO is de eerste in die reeks.

Door twee opeenvolgende zeges is SV Hillegom nog maar een puntje verwijderd van een veilige plaats. De ploeg van coach Bas Naber gaat zondag op bezoek bij nummer acht United/Davo, dat vijf punten meer heeft. Het geeft nog maar eens aan hoe klein de verschillen in 2C zijn.

Doek vallen

Voor club van de week, Teylingen, kan definitief het doek vallen. De Sassenheimers kenden een korte opleving, maar werden vorige week door Voorschoten ’97 weer met de neus op de feiten gedrukt. Bij verlies of een gelijkspel tegen ROAC is degradatie een feit. De Rijpweteringers zijn aan een verdienstelijk seizoen bezig, maar moesten tijdens de heenwedstrijd op de Roodemoolen het onderspit delven.

Foreholte pakte uit de laatste drie duels zeven punten en heeft de weg naar boven gevonden. De achterstand op een veilige plaats bedraagt nog maar drie punten. En dat terwijl de Voorhouters een paar weken geleden rechtstreekse handhaving al uit hun hoofd hadden gezet. Zondag moet de opmars tegen middenmoter VUC verder gestalte krijgen.

Luxe uitgangspositie

,,Dit mag niet meer fout gaan”, stelde Joey van Beelen zondag na een hoopvolle speelronde voor de zondagtak van FC Lisse. De equipe van Laurens van der Voort vergrootte de marge met achtervolger Den Hoorn weer tot vijf punten. ,,Als we de komende twee wedstrijden winnen, denk ik dat het niet meer fout kan”, vervolgde Van Beelen. Zondag staat de uitwedstrijd tegen nummer negen SEP op het programma. Half november werd door FC Lisse op Ter Specke eenvoudig gewonnen: 5-2.

Van Nispen bewees FC Lisse een uitstekende dienst door Den Hoorn te verslaan en kreeg daarvoor een passende beloning: een kratje bier. De zege was nodig voor de Zilkers, die voor handhaving nu goede papieren hebben. De voorsprong op de p/d-plek van SJZ bedraagt vijf punten. Van Nispen gaat zondag op bezoek bij Alkmania en zal zijn zinnen gezet hebben op een nieuwe stunt.

Foto: Tino Stulen

POPULAIRE BERICHTEN