Voor drie van de zeven regioclubs op zondag staat er in de afsluitende speelronde nog iets op het spel. Foreholte en Van Nispen hopen zich rechtstreeks veilig te spelen en nacompetitie te ontlopen, terwijl VVSB voornemens is de derde periodetitel binnen te halen.

Omdat Van Nispen – SJZ later vandaag in een aparte voorbeschouwing aan bod komt, beginnen we met Foreholte. De Voorhouters leken hard op weg zich veilig te spelen, maar moesten vorige week pas op de plaats maken. ,,Dit was het slechtste scenario”, baalde coach Kees Zethof over de nederlaag bij Excelsior ’20 en winst van de concurrentie. Foreholte heeft nog een kleine kans op rechtstreeks lijfsbehoud. Dan moet het zelf winnen van Delft en hopen dat VUC van Concordia wint. Zethof vreest een salonremise bij die wedstrijd.

Bij winst op De Treffers kan VVSB zich verzekeren van de derde periodetitel. Die ‘prijs’ geeft recht op vrijstelling in de eerste ronde van de KNVB-beker. VVSB staat in de derde periode vier punten achter UNA, maar de Brabanders pakten ook al de tweede periode. Naast de vervangende periodetitel vecht VVSB ook voor een zo hoog mogelijke eindklassering. Samen met UNA en JVC Cuijk wordt nu de tweede plaats gedeeld. VVSB heeft het minste doelsaldo van het drietal.

Nacompetitie

SJC en SV Hillegom zullen de laatste speelronde aangrijpen om in vorm te geraken voor de nacompetitie. SJC zag door een verlies bij Magreb ’90 zijn laatste titelkansen vervliegen en hoopt nu via de nacompetitie promotie naar de Hoofdklasse af te dwingen. Tweedeklasser SV Hillegom kan zich door een verliespartij bij Nieuw Utrecht niet meer rechtstreeks veilig spelen. De Hillegommers sluiten de competitie af tegen VVIJ, terwijl SJC eveneens voor eigen publiek HMSH treft.

Voor Teylingen en FC Lisse is het seizoen na zondag ten einde. De streekgenoten zullen de omgekeerde weg bewandelen. Lisse greep de titel en mag daardoor volgend seizoen in de Tweede Klasse uitkomen. Voor Teylingen bleef het verblijf op dat niveau beperkt tot een seizoen. De al enkele weken gedegradeerde Sassenheimers hopen zondag bij RKDEO eervol af te sluiten. Datzelfde geldt voor FC Lisse tegen DOSR.

Foto: Tino Stulen

POPULAIRE BERICHTEN