Aan al het moois komt voorlopig een einde. Dus ook aan de eerste seizoenshelft van de zondagclubs, waarin enorm veel werd gescoord en prachtige wedstrijden op de mat werden gelegd. Zondag staat de laatste volledige speelronde op het programma. 

VVSB speelt de topper tegen JVC Cuijk. De Noordwijkhouters staan vierde met 28 punten, een punt achter nummer twee Cuijk. De Brabanders verloren zondag de topper tegen FC Lienden. Mogelijk kan VVSB een tweede tik op rij uitdelen. De paarsgelen wonnen zelf met 4-2 van WKE en verkeren de laatste maanden in prima vorm.

Eersteklasser SJC zag een reeks van drie overwinningen op rij gestuit worden door koploper De Meern. De Noordwijkers gingen in Utrecht met 3-0 onderuit, maar dat was een geflatteerde uitslag, stelde verdediger Jordy Groot. Door het verlies zit SJC wat betreft de bovenste plaatsen voorlopig in de wachtkamer. SJC, de huidige nummer acht, speelt zondag een thuiswedstrijd tegen het twee plaatsen lager genoteerde De Kennemers. Trainer Kees Zethof zag zijn contract overigens met een jaar worden verlengd.

Zethof werd bij Foreholte opgevolgd door Marcel IJzendoorn, die ook al een contractverlenging op zak heeft. De Leiderdorper speelt met Foreholte een thuiswedstrijd tegen Den Hoorn. Een heuse subtopper. Foreholte staat vijfde, op de zesde plaats gevolgd door Den Hoorn. Het onderlinge verschil is drie punten. Foreholte ging zondag met 1-0 onderuit bij Delft en zag een reeks van zeven ongeslagen wedstrijden ten einde komen.

FC Lisse maakte juist een einde aan een negatieve serie. Na vijf wedstrijden zonder overwinning werd weer eens een driepunter gepakt. Hekkensluiter HVV werd na een 0-2 achterstand met 3-2 verslagen. Lisse verschafte zich daardoor een klein beetje lucht met de onderste plaatsen, al is de marge klein. Zondag wacht de pittige uitwedstrijd bij TAC ’90, de koploper van 2C.

In 3A gaat de meeste aandacht uit naar de topper Van Nispen – SV Hillegom. Die wedstrijd is in een aparte voorbeschouwing aan bod gekomen. In de schaduw daarvan gaat Teylingen op bezoek bij MMO, ook een mooi affiche. Het betreft hier een duel tussen de nummers drie en vijf. MMO is sinds de nederlaag tegen Hillegom volledig het spoor bijster en verloor vier keer op rij. Teylingen maakte zondag indruk met een 9-1 zege op ASC. Kan zondag weer veelvuldig het net gebold laten worden?

Foto: Johanna Wever

POPULAIRE BERICHTEN