Het lijkt haast een inhaalweekend deze zondag, zo weinig wedstrijden staan er op het programma. Toch gaat het hier om een normaal competitieweekend. Alleen Van Nispen is vrij, doordat de Zilkers in een competitie met een oneven aantal ploegen zitten. Verder spelen SV Hillegom en Foreholte tegen elkaar. Dat is dus een streekderby en een topper in één!

Een uiterst belangrijke decembermaand breekt aan voor VVSB. Het speelt zondag tegen JVC Cuijk en de dertiende uit bij TEC. Beide teams zijn concurrent voor de felbegeerde plaatsen bij de eerste zeven. Drie dagen na het treffen met TEC is er ook nog de wedstrijd tegen Capelle in de achtste finales van het nationale bekertoernooi. Maar goed, eerst maar eens thuis winnen van Cuijk. Die Noord-Brabanders komen uit heel anders voor de dag dan thuis. Voor eigen publiek won het namelijk zes van de zeven wedstrijden, terwijl op vreemde bodem in zes wedstrijden slechts één punt werd gehaald. Het lijkt dus op voorhand dat VVSB het thuisvoordeel ten volle kan benutten zondag. Vorig jaar lukte dat overigens niet. Toen won Cuijk in de tweede competitieronde met liefst 1-4 in Noordwijkerhout.

Het ging dit seizoen al enkele malen over de wisselvalligheid bij SJC. Uitstekende wedstrijden worden afgewisseld met mindere. Vorige week werden beide kanten van SJC zelfs binnen één wedstrijd getoond, toen een snelle 0-3 voorsprong uit handen werd gegeven tegen Wateringse Veld/GONA. Toch staat het team op een keurige vierde plek. Zondag wacht Poortugaal. Die ploeg maakt deel uit van een brede middenmoot. In het seizoen 2013-2014 werd deze wedstrijd voor het laatst gespeeld. Toen werd het 2-1 voor SJC, dat overigens de uitwedstrijd tegen Poortugaal ook won (1-4).

Streekderby
SV Hillegom versus Foreholte is natuurlijk dé wedstrijd van de dag. Zonder daarbij de rest tekort te willen doen natuurlijk. Maar we hebben het hier over een directe confrontatie tussen de nummers twee en drie van de ranglijst. Een wedstrijd die overigens voor het eerst gespeeld wordt, als je rekening houdt met het feit dat Hillegom officieel is ontstaan op 1 juni 2012, uit een fusie tussen Concordia en VV Hillegom. Wat betreft de komende wedstrijd: de verwachting is dat het alle kanten op kan. Beide ploegen zijn moeilijk te kloppen en willen graag voetballen. De vraag is wie dat zondag het beste doet en daarmee de druk kan houden op koploper BMT. Lees de uitgebreide voorbeschouwing met Wouter Vlasveld en Jim Pijpers.

FC Lisse bewees zichzelf een uitstekende dienst door uit bij RKDEO met 2-3 te winnen. Doordat veel wedstrijden in verband met het slechte weer niet doorgingen, is de stand nogal scheef getrokken, maar een voorzichtige conclusie mag zijn dat Lisse niet meer angstvallig omlaag hoeft te kijken. En zondag kan de ploeg ook nog eens vrijuit spelen en de krachten meten met wat halverwege de competitie de sterkste tegenstander lijkt te zijn.

Koploper BMT komt op bezoek, en tegen die ploeg lijkt bijna niemand opgewassen. Alleen Wilhelmus wist in speelronde drie te winnen van de Hagenezen: 3-0. Sindsdien speelde BMT nog eenmaal gelijk. De laatste vijf wedstrijden op rij werden echter allemaal winnend afgesloten. Ook Foreholte en Hillegom moesten eraan geloven met respectievelijk 3-0 en 4-2. Vorig seizoen won BMT in Lisse met 1-3.

Topper
Derdeklasser Teylingen staat nog altijd tweede in 3A. Het voerde afgelopen weekend de druk op koploper Meerburg op. Zelf wonnen de Sassenheimer de lastige uitwedstrijd bij Graaf Willem II/VAC met liefst 1-5, terwijl Meerburg voor de derde maal punten morste (2-2 thuis tegen WVC). Deze keer komt Alphen op bezoek. Die ploeg zette vorige week Van Nispen nog eenvoudig opzij (3-1). Alphen staat één plaatsje lager dan Teylingen, op plek drie.

Aanvaller Miro Acimovic rekent dan ook op een lastige wedstrijd: ,,Ik verwacht een heel spannend potje. Alphen heeft zijn laatste twee wedstrijden makkelijk gewonnen. Ik denk dat we winnen, maar het verschil zal niet heel groot zijn.” Mocht Teylingen zegevierden, dan zou dat betekenen dat de ploeg een gat slaat met achtervolger Alphen.

Tekst: Stefan Rijnders


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Din. 15 okt.
Oefenwedstrijden
FC Lisse 1-1Quick Boys
Don. 17 okt.
VVSB1-0RKVV DEM
Zat. 19 okt.
Docos 14.30Kagia
Van Nispen (zat.) 14.30Soccer Boys
Valken'68 14.30RCL
VVSB (zat.) 14.30 FC VVC
FC Boshuizen 14.30Warmunda
Zon. 13 okt.
SDO14.00SJC
Forholte 14.00VV Wilhelmus
Hillegom 14.00HMSH
Teylingen 14.00HVV
VVH/Velserbroek 14.00Van Nispen (zon.)