Een beperkt programma voor de zondagclubs dit weekeinde. Alleen VVSB en SV Hillegom komen in actie. De andere clubs zijn vrijgesteld van competitieverplichtingen.

Voor VVSB breken interessante tijden aan. De komende vijf wedstrijden treffen de Noordwijkerhouters louter ploegen uit het rechterrijtje. FC Chabab is de eerste in die serie. De grote vraag is hoe VVSB zich zal presenteren in duels waarin het torenhoog favoriet is.

Mocht de equipe van Wilfred van Leeuwen de komende fase redelijk doorkomen, dan mag men aan de Boekhorst stilaan gaan dromen van een titel. De achterstand op koploper AFC bedraagt zeven punten. Bovendien komen de Amsterdammers de voorlaatste speeldag nog op bezoek aan de Boekhorst.

Tegenstander FC Chabab staat laatste in de zondagse Topklasse. Vorig jaar wisten de Amsterdammers met een sterke eindsprint degradatie te voorkomen. Vooral achterin lijkt Chabab kwetsbaar. Gemiddeld worden drie tegentreffers per duels geïncasseerd. In de heenwedstrijd op de Boekhorst waren dat er zelfs vier. VVSB won toen met 4-1.

Voor onze club van de week, SV Hillegom, breken vooral zenuwslopende maanden aan. De fusieclub wil ten koste van alles in het eerste seizoen op de nieuwe accommodatie degradatie voorkomen. Hillegom verloor viermaal op rij en zakte daardoor af naar de laatste plaats op de ranglijst. Het gat met de veilige tiende plaats is slechts vier punten en dus hoeft men zeker nog niet te wanhopen aan de Zanderij.

Zondag komt nummer zes Weesp op bezoek. Eerder dit seizoen wist Hillegom de heenwedstrijd met 4-2 te winnen.

Foto: Tino Stulen

POPULAIRE BERICHTEN