SJC en Warmunda zijn uitgespeeld, maar voor Hillegom, Teylingen, Foreholte en Van Nispen staan er cruciale wedstrijden op het programma. De Sassenheimers zullen een ultieme poging doen om een plek in de nacompetitie te bemachtigen terwijl de andere drie clubs degradatie willen ontlopen. 

De voorbeschouwing begint bij de kampioen van de Hoofdklasse. SJC sluit het seizoen af met een thuiswedstrijd tegen SDO. De ploeg van Sjaak Polak kan vrijuit voetballen en dat bewees het vorige week zondag op bezoek bij Leonidas. Daar wonnen de Noordwijkers een spectaculair duel met 4-8. Eerder dit seizoen in Bussum was het ook een spektakel. Polak en zijn mannen knokten zich terug van een 2-0 achterstand naar 2-4 overwinning.

In de Eerste Klasse is het voor sv Hillegom zaak dat ze directe degradatie ontlopen. De ploeg van Arend Jan Kranenburg kan zich niet meer veilig spelen. Door een opmars van concurrent Assendelft maken de Hillegommers nog kans om er direct uit te gaan. Op dit moment staat EDO HFC onderin met zeventien punten. Assendelft een plekje daar boven met negentien. De Hillegommers bezitten twintig punten.

Kranenburg en zijn mannen moeten dit weekend naar Amsterdam om het op te nemen tegen AGB. Bij die ploeg spelen Nessie Imac en Emre Peker. Zij zullen komend seizoen uitkomen voor Warmunda. Op De Zanderij won Hillegom eerder dit seizoen met 1-0 door een doelpunt van Joris van Dongen.

In de Tweede Klasse maakt RKVV Teylingen nog een kleine kans om een plek in de nacompetitie voor promotie te bemachtigen. De ploeg van Marc van Wonderen won vorige week knap van toenmalig koploper VUC met 4-3. De Sassenheimers reizen komend weekend af naar Badhoevedorp voor de ontmoeting met Pancratius. Eerder dit seizoen eindigde de confrontatie tussen deze twee clubs in een 1-1 gelijkspel.

Teylingen maakt dus nog een kans om de derde periode te pakken, maar dan moet het zelf winnen en hopen op een nederlaag van GDA. Die ploeg neemt het op tegen Laakkwartier. Daarnaast zullen Van Wonderen en zijn mannen zeven doelpunten goed moeten maken ten opzichte van de Hagenezen.

In Voorhout hoopt men dat GDA wint van Laakkwartier, want dat handhaving een stuk makkelijker maken voor Foreholte. De ploeg van Marcel IJzendoorn reist af naar Alphen aan den Rijn voor de ontmoeting met het al gedegradeerde Alphen. Mochten de Voorhouters winnen, dan is directe handhaving een feit en heeft IJzendoorn zijn laatste duel op de bank gezeten bij de ploeg. Op De Elsgeest won Foreholte eerder dit seizoen met 1-0.

In de Derde Klasse is het voor Warmunda niet meer spannend. Voor de Warmonders zal de wedstrijd komend weekend tegen FC Rijnland in het teken staan van afscheid nemen. Alan Campfens zit voor de laatste keer op de bank bij de blauw-witten en zal toch met een goed gevoel willen afsluiten voordat hij vertrekt naar VVSB. De vooruitzichten zijn goed voor Campfens en zijn mannen, want eerder dit seizoen wonnen zij met 2-3.

Voor Van Nispen staat er nog van alles op het spel. De ploeg van René Ras, die voor de laatste keer als trainer op de bank zit bij zijn ploeg, hoopt directe degradatie naar de Vierde Klasse te ontlopen. De Zilkers pakten vorige week een cruciale overwinning tegen ASC aangezien concurrent Bernardus ook won.

Dit weekend gaan Ras en zijn mannen op bezoek bij  kampioen Altior. Een aantal weken geleden namen beide ploegen het ook tegen elkaar op en toen eindigde het een 0-5 nederlaag voor Van Nispen. Overigens neemt Bernardus het in eigen huis op RKDES.

Foto: Dirk van der Reep

Lees ook: ‘Van Westerop (Van Nispen (z0n.)): ,,Het is tijd voor een nieuwe generatie”‘
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys20.00TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk12.30Quick Boys
FC Lisse14.30VVSB
Rijsoord14.30FC Rijnvogels
HVC'1014.30Valken '68
Soccer Boys14.30Kagia
VVSB (zat.)14.30Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys15.00Jong Volendam
ONS Sneek15.00Ter Leede
Van Nispen (zat.)15.00DoCoS
SJC (zat.)16.00Warmunda
TEC18.00Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC14.00Quick '20
Hillegom14.00ASC
Foreholte14.00RKDEO
Altior14.00Teylingen
VSV14.00Van Nispen (zon.)