Niet alleen op zaterdag zindert het van de spanning en de naderende ontknopingen. Voor de zondagclubs geldt hetzelfde.  Op paasmaandag kan, na eventueel FC Rijnvogels op zaterdag, de tweede kampioen uit de de Bollenstreek worden begroet.

Voor derdeklasser FC Lisse kan het niet meer misgaan. De ploeg van Laurens van der Voort is bij winst op hekkensluiter DHL kampioen. Er is niemand die dat nog mis ziet gaan. Ook de oefenmeester zelf niet. ,,Dit geven we niet meer weg. Wij worden de terechte kampioen”, sprak Van der Voort afgelopen zondag. Op Ter Specke kan de ploeg definitief de stap maken naar de Tweede Klasse, daar waar het voor het laatst actief was in 1984.

VVSB is bezig aan een zeer goed seizoen. De Noordwijkerhouters bezetten na de 2-1 zege op HBS alleen de tweede plaats. Op paaszaterdag – er wordt dan een volledig programma gespeeld in de zondagse Topklasse – reist de equipe van Wilfred van Leeuwen af naar Cuijk voor het treffen met de plaatselijke JVC. De ploeg van Hans Kraaij jr. draait ook een goed seizoen en staat vierde, slechts drie punten achter VVSB.

SJC kan na het forse verlies van vorige week tegen VELO (4-1) de titel vergeten. De Noordwijkers staan acht punten achter op koploper Magreb ’90. Alle pijlen kunnen nu worden gericht op de nacompetitie. Nieuwerkerk, de nummer twee kan de Utrechters nog wel bedreigen. Juist die ploeg komt op bezoek in Noordwijk. De heenwedstrijd eindigde in een 2-1 overwinning voor de formatie van Laurens Mouter.

In de Tweede Klasse is voor Teylingen vorige week definitief het doek gevallen. Het duel in en tegen Schipluiden is slechts voor de statistieken. De thuisploeg heeft bij winst nog kans op deelname aan de nacompetitie.

Cruciaal treffen

Voor Foreholte is het treffen thuis tegen Concordia cruciaal. De Voorhouters wonnen de laatste twee duels en bij winst op de concurrent uit Delft komt directe handhaving wel heel erg dichtbij. Bas Jongbloed heeft er in ieder geval alle vertrouwen in. ,,Dat moet wel goed gaan komen met de nieuwe speelwijze”, zo vertelde de middenvelder vorige week na de winst op VUC.

Van Nispen speelt thuis tegen Meerburg, waarvan de heenwedstrijd met 2-1 verloren werd. De Zilkers hopen het niveau van de laatste thuiswedstrijd te evenaren. Toen werd Den Hoorn verslagen. Tegen Alkmania werd vervolgens zondag een nederlaag geslikt.

SV Hillegom is vrij

Tekst: Tom van der Wilt

Foto: Hubert Habers/FC Lisse

POPULAIRE BERICHTEN