Op SJC na, dat eigenlijk iets te laag staat, gaat het onze zondagclubs redelijk voor de wind. Vooral de laatste weken presteren de clubs uit de Tweede en Derde Klasse uitstekend.

VVSB bezet een zesde plaats en dat is natuurlijk niet onaardig. Toch zal bij de Noordwijkerhouters het gevoel leven dat een hogere positie mogelijk was geweest. VVSB is alleen te wisselvallig. Zondag werd met 1-0 verloren van FC Lienden en dat was op basis van VVSB’s sterke tweede helft onverdiend. Tegen OJC Rosmalen willen de paarsgelen de derde thuiszege op rij boeken. De Brabanders wonnen hun vijf eerste wedstrijden, maar bleven de laatste vier duels zonder overwinning.

Eersteklasser SJC is ook bezig aan een negatieve reeks. De laatste vijf duels leverden slechts één punt op. Elke week is het een beetje hetzelfde liedje. SJC speelt aardig, creert kansen, maar krijgt de bal niet in het vijandelijke doel. Ook tegen Woerden liep het zo: 0-1. Zondag wacht een zware uitwedstrijd bij Alphense Boys, de enige streekgenoot in 1A. De Alphenaren staan met twaalf punten vijfde. SJC heeft er vijf minder, goed voor de elfde plaats.

In 2C is vanuit Bollenstreek-perspectief FC LisseForeholte de enige streekderby. Dat treffen staat zondag op Ter Specke op het programma. Promovendus FC Lisse staat twee plekken hoger, vijf om zeven. De equipe van Laurens van der Voort draait na een moeizaam begin op volle toeren en pakte tien punten uit de laatste vier duels.

Foreholte is vooral sterk op eigen terrein. Zondag werd koploper TAC ’90 verdienstelijk op 2-2 gehouden. Eerder was op de Elsgeest al van de toenmalige lijstaanvoerder VUC gewonnen. In drie uitduels werd door de Voorhouters nog geen zege gepakt. Het belooft een mooie strijd te worden tussen twee op het oog redelijk gelijkwaardige ploegen.

Uitdagingen

De koploper van 3A, SV Hillegom, won bij ASC ook zijn zevende duel: 0-2. ,,Natuurlijk ben ik blij met de 21 punten uit zeven wedstrijden. Dat kan niet beter. Maar we moeten onszelf uitdagingen blijven opleggen. Als we achterover gaan leunen, kan het gevaarlijk worden”, reageerde coach Bas Naber. Ook tegen GOL Sport moet een SV Hillegom in goeden doen niet al teveel problemen hebben.

MMO en Van Nispen zijn op drie punten de belangrijkste uitdagers van Hillegom. Met name van laastgenoemde club is dat erg knap. De Zilkers blijven maar winnen en hebben momenteel ook het geluk aan hun zijde, erkende Dick Verhoeven ruiterlijk. ,,We mogen onze handjes dichtknijpen met deze overwinning”, reageerde de linkspoot na de 3-2 winstpartij bij Alkmania. Zondag volgt een thuiswedstrijd tegen nummer twaalf Kickers ’69.

Teylingen speelde een merkwaardige wedstrijd tegen SJZ. Het eerste uur was niet om aan te gluren. Pas na een 0-2 achterstand gingen de Sassenheimers voetballen en werd uiteindelijk nog met 5-2 gewonnen. Wil Teylingen daadwerkelijk bovenin een rol van betekenis gaan spelen, dan moet de wisselvalligheid eruit. DOSR is zondag de gastheer van de roodzwarten.

Foto: Jeannette Dijkstra


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Za. 25 mei
Quick Boys3-1ONS Sneek
Noordwijk4-0Eemdijk
SteDoCo2-5FC Lisse
ASWH3-1SJC
Ter Leede2-0FC 's-Gravenzande
RKAV Volendam3-5FC Rijnvogels
Valken '684-3SVC '08
Van Nispen (zat.)1-2Lugdunum
VVSB (zat.)3-1Be Fair
VVC FC1-1Kagia
Koninklijke HFC4-0Katwijk
GVVV6-5Rijnsburgse Boys
VVSB6-2FC Lienden
Zo. 26 mei
FC Boshuizen1-2Hillegom
Teylingen2-1HVV
Foreholte1-1ONA