Voor het eerst in een maand tijd mogen al onze zondagclubs weer de wei in. Het volledige speelprogramma behelst een aantal prachtige affiches.

VVSB’s thuishaven, de Boekhorst, is momenteel een oase van rust. Dat kan niet gezegd worden van de situatie bij de tegenstander van zondag, Juliana ’31. De Maldense promovendus zette donderdag trainer John Thijssen op straat als gevolg van de slechte prestaties. Juliana ’31 staat voorlaatste. Aanmerkelijk beter doet VVSB het met de derde plaats. De achterstand op koploper AFC bedraagt zeven punten.

Eersteklasser SJC gaat op bezoek bij promovendus Nieuwkoop, dat eerder in het seizoen nog met 3-0 werd verslagen. De Noordwijkers kunnen bij winst goede zaken doen, aangezien koploper Magreb ’90 op bezoek gaat bij nummer drie Nieuwerkerk. SJC staat vier punten achter de kop, maar mag zelf in ieder geval geen fout maken.

SV Hillegom verschafte zich door twee zeges op rij weer wat lucht en steeg naar de elfde plaats op de ranglijst. Komende zondag treft de fusieclub koploper Soest. ,,We gaan ons eigen spelletje spelen en proberen een stunt te bewerkstelligen”, liet coach Bas Naber weten. Bij Hillegom is Ruben Beentjes de man in vorm. De spelmaker kwam na de winterstop de blauw-witten versterken en blijkt een absolute aanwinst.

Foreholte deed slechte zaken door bij RKDEO te verliezen en moet inmiddels vijf punten overbruggen voor een veilige plek. De Voorhouters treden zondag voor eigen publiek aan tegen Woerden, de nummer drie. Foreholte won eerder in het seizoen verrassend de heenwedstrijd met 3-1 en is nu wederom gebaat bij een overwinning.

Wie zeker ook een driepunter kan gebruiken is competitiegenoot Teylingen. De Sassenheimers staan troosteloos onderaan en zijn nog zonder overwinning in het nieuwe kalenderjaar. Zondag speelt Teylingen de uitwedstrijd bij Concordia, dat bezig is aan een vrije val op de ranglijst. Wellicht liggen er dus mogelijkheden voor Teylingen.

Na de winst op Den Hoorn wacht voor FC Lisse opnieuw een topper. Ditmaal gaat de ploeg van coach Laurens van der Voort op bezoek bij nummer drie Alkmania. Lisse staat inmiddels zeven punten los en ligt op koers voor de titel. De geel-blauwen zullen ongetwijfeld vertrouwen hebben in een goede afloop. Eerder dit seizoen kreeg Alkmania er in de heenwedstrijd met 5-0 van langs.

Van Nispen speelt een belangrijk degradatieduel tegen Oliveo. De Zilkers staan net boven de streep, een plek boven de tegenstander van zondag. Bij winst kan Van Nispen het onderlinge verschil vergroten tot vijf punten. De ploeg van coach Stephan Spruijt pakte afgelopen weekeinde verdienstelijk een punt bij Full Speed. Knap, aangezien Van Nispen tijdens carnaval wel eens slechter voor de dag kwam.

POPULAIRE BERICHTEN