Alleen de top- en hoofdklassers hebben zaterdag competitieverplichtingen. Het grote moeten is voor onze regioclubs begonnen.

Alleen Rijnsburgse Boys kan zich van de regioclubs in de zaterdagse Topklasse aan de malaise onttrekken. De ploeg van coach Niek Oosterlee pakte negen punten uit de laatste vier wedstrijden en staat inmiddels negende. Zaterdag komt nummer vijf HHC Hardenberg op bezoek. Bij winst kan Rijnsburgse Boys de Hardenbergers tot op een punt naderen. Het geeft nog maar eens aan hoe klein de verschillen zijn.

Katwijk speelt een uitwedstrijd bij GVVV. Het was een onrustige week op de Krom. Grote vraag is of die gebeurtenissen invloed hebben gehad op de spelers. Katwijk geldt voor GVVV als een ware angstgegner. Alle vijf de onderlinge ontmoetingen in de Topklasse werden door de Krom-bewoners gewonnen. Bijna een jaar geleden zegevierde Katwijk door een uitblinkende Atam Koroglu op sportpark Panhuis en zette toen een forse stap richting de titel. Nu heeft Katwijk een zege nodig in de strijd tegen degradatie. Het kan verkeren.

Ter Leede deed door een zege op FC Lisse de laatste plaats over aan Katwijk en is vastberaden om door te stoten op de ranglijst. Het enige probleem: de Sassenheimers moeten op bezoek bij koploper IJsselmeervogels. Bij diens rivaal Spakenburg wist Ter Leede eerder dit seizoen lange tijd goed stand te houden, maar capituleerde het in de slotfase. Dit zal aan de rode kant van de Westmaat beter moeten. Ter Leede pakte dit seizoen pas twee punten in uitduels.

Voor Noordwijk worden de zorgen ook steeds groter. De ploeg van scheidend coach Robbert de Ruiter staat op een directe degradatieplaats. Aanvankelijk konden de Noordwijkers hoop putten uit het goede voetbal dat op de mat werd gelegd. Afgelopen zaterdag was het spel tegen Rijnsburgse Boys (1-4) echter ondermaats. Het uitduel bij Barendrecht wordt een cruciale. Die ploeg is aan een vrije val op de ranglijst bezig en lijkt voor Noordwijk het ideale slachtoffer om vertrouwen te tanken.

De wedstrijd FC Lisse – Excelsior Maassluis komt later vandaag in een aparte voorbeschouwing aan bod.

Onze club van de week, Quick Boys, ontvangt DOVO. Met de Veenendalers valt nog een appeltje te schillen. Quick Boys verloor namelijk de heenwedstrijd, mede door een bedenkelijke rol van de scheidsrechter. DOVO is aan een rampzalige serie bezig en lijkt als een baksteen te zinken richting Eerste Klasse. Quick Boys speelde vorige week gelijk tegen DVS ’33 en lijkt bij een nieuwe misstap de titel definitief uit het hoofd te kunnen zetten.

Foto: Hans Schalk

POPULAIRE BERICHTEN