Zo zoetjesaan worden de prijzen verdeeld en sommige ploegen weten al waar ze aan toe zijn. Toch blijft het in sommige competities ongemeen spannend bovenin. VVSB kan nog steeds gewoon kampioen van de zondag worden en Hillegom heeft in de Tweede Klasse C alles in eigen hand. Er is dus weer genoeg te beleven langs de lijnen deze zondag.

Voor VVSB is het een seizoen met alles erop en eraan. Vorige week kregen de titelaspiraties, voor zover peilbaar in Noordwijkerhout, een kleine knauw. Na een doldwaze slotfase was AFC op de Boekhorst de baas. Zondag speelt VVSB in en tegen Cuijck. Die ploeg staat achtste en zal dus maar wat graag een plekje willen stijgen. Voor Sint Bavo geldt eigenlijk hetzelfde als de weken hiervoor. Het gat met de koplopers is en blijft twee verliespunten. Het blijft dus ongelofelijk spannend bovenin.

Er werd bij SJC reikhalzend uitgekeken naar de komende duels. Dan ontmoeten de Noordwijkers de gehele top van de Eerste Klasse B. Eerste opponent in die reeks: IFC. Voor SJC lijkt er weinig meer op het spel te staan. De ploeg lijkt wel zeker van de derde plek en dus nacompetitie. Het gat met achtervolger VELO is groot: acht punten. Een uitgelezen kans dus om vrijuit te spelen tegen kampioenskandidaat nummer één. Eerder dit seizoen, op 15 november, won SJC thuis van IFC. Het is dit seizoen tot nu toe de enige nederlaag van de club uit Hendrik-Ido-Ambacht.

Druk op de ketel
In de eindsprint richting titel die Hillegom heeft ingezet, zijn er grote hobbels en kleine hobbels te nemen. Vorige week bleek Voorschoten een kleintje, maar deze week moet Hillegom uit naar Roelofsarendsveen, naar DOSR. Die promovendus verrast dit seizoen vriend en vijand en staat keurig vierde. Dat mag dus een hobbel van formaat genoemd worden.  Hillegom speelt 1 mei nog uit tegen koploper Laakkwartier en zal er alles, maar dan ook alles aan doen om de druk op de koploper zo groot mogelijk te houden.

Foreholte leek vorige week uit bij ROAC de rug te rechten en stond lange tijd met 1-0 voor. Tot het slot van de wedstrijd aanbrak en de ploeg van Marcel IJzendoorn toch nog twee tegendoelpunten moest toestaan. Maar slechte reeksen duren niet eeuwig en eindigen soms als je het het minst verwacht. Bijvoorbeeld tegen koploper Laakkwartier. Dat baarde opzien door BMT, toch ook geen misselijke ploeg, met 5-1 zoek te spelen. Voor aanvang van de wedstrijd vindt overigens het Van der Sar-toernooi plaats op de Elsgeest. Alle reden dus om er op tijd bij te zijn zondag.

ROAC is de volgende halte van de afscheidstournee van FC Lisse. ROAC won vorige week dus van Foreholte, hoewel het daar tot vlak voor het einde van de wedstrijd niet naar uitzag. Voor FC Lisse, dat ongelukkig verloor van DOSR, geldt in mindere mate wat ook voor Foreholte geldt: eens komt die overwinning weer. Nu wonnen de Lissenaren begin vorige maand nog van VUC, maar voor hen geldt dat ze de punten nu eenmaal harder nodig hebben. Lees hier de voorbeschouwing met ROAC-coach Van der Lugt.

Door de winst op Graaf Willem II/VAC heeft Teylingen nog maar één concurrent over voor plaats drie en dat is SJZ. Deze zondag moeten de Teylingers echter op bezoek bij nummer twee Alphen. Wedstrijden tegen Meerburg en Alphen hebben tot nu geen enkel punt opgeleverd en daar mag dus wel eens verandering in komen. Mark van der Vlugt, vorige week nog in het zonnetje gezet vanwege zijn 300e duel, verwacht wederom een lastig duel: ,,Het zijn handige ballers, erg technisch en zo. Thuis hebben we van ze verloren. Toen kregen we wel de kansen maar zij scoorden. Uit is het zaak om op voorsprong komen, dan kunnen we gewoon winnen.” Mocht dat lukken, dan doet Teylingen dus goede zaken voor plaats drie, maar zeker ook in de strijd om plaats twee. Het komt dan twee punten voor te staan op de Alphenaren, die nog wel een wedstrijd tegoed hebben.

Van Nispen is dit weekend vrij.


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC4-0Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp5-1Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen14.30Katwijk
Ter Leede14.30VVSB
Hoek14.30FC Lisse
Rijnsburgse Boys15.00De Treffers
Quick Boys15.30Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 210.30Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels11.30SJC
Valken '6812.00Excelsior Maassluis 2
Kagia14.30VVSB (zat.)
Teylingen15.00Ter Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Hillegom14.00ZSGOWMS
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen