VVSB is in de Topklasse bezig aan een uitstekend seizoen. De Noordwijkerhouters bezetten de derde plaats, met slechts vijf punten achterstand op koploper AFC. Na de eclatante 3-0 overwinning op UNA/Brinvast wacht met Haaglandia nu een van de weinige tegenstanders die, relatief gezien, uit de buurt komen. In de heenwedstrijd werd VVSB door de Rijswijkers met 1-2 verslagen.

Er is sinds die wedstrijd veel veranderd aan de Boekhorst. Van een van de ploegen uit het rechterrijtje zijn de paars-gelen getransformeerd in wellicht een van de titelkandidaten. Verdediger Peet van der Slot sprak tegen VIDB al de hoop uit dat de voorlaatste wedstrijd van het seizoen tegen huidig koploper AFC nog ergens om gaat. Wanneer de Noordwijkerhouters, net als voor de winterstop, eens reeks van overwinningen kunnen neerzetten, is dit geen gekke gedachte.

SJC herpakte zich na de nederlaag tegen Kocatepe en stuurde PFC met lege handen terug naar Geervliet: 4-1. In Alphen aan den Rijn zullen de mannen van Laurens Mouter trachten in het spoor te blijven van koploper Magreb ‘90. Geen gemakkelijke opgave: Alphense Boys speelde vorig seizoen nog om een plaats in de Topklasse tegen Haaglandia. Na ongeregeldheden werden de Boys teruggezet naar de Eerste Klasse, alwaar zij tot nog toe geen rol spelen in de titelstrijd. Aan de Lageweg werd het eerder dit seizoen 2-2. Een overwinning is ditmaal een must voor de zwart-witten om bovenin mee te blijven doen.

De enige ploeg in regio West 1 die VIDB belicht, is sv Hillegom. Die ploeg kent tot dusver een lastig seizoen.  Vorige week werd verloren van Buiksloot en volgens trainer Bas Naber ontbrak het zijn ploeg aan geluk. Toch blijft de coach hoopvol gestemd en vertrouwen houden in zijn manschappen. Uit bij AFC Quick 1890, een van de oudste voetbalclubs van Nederland, zal de fusieclub wederom trachten drie punten mee te nemen.

De derby tussen Teylingen en Foreholte komt later vandaag in een aparte voorbeschouwing aan bod.

FC Lisse speelt tegen laagvlieger Verburch en mag hier eigenlijk geen problemen mee hebben. Toch werd er vorige week met 3-0 verloren van wederom een laagvlieger, Oliveo. Trainer van der Voort was ‘not amused’ en liet zich tegenover VIDB in niet mis te verstane bewoordingen uit over de instelling van zijn ploeg. Meerburg, de directe concurrent, speelt een derby tegen SJZ, een wedstrijd waarin van alles kan gebeuren. Voor Lisse is het zaak Verburch met lege handen naar huis te sturen en door te gaan met waar het voor de winterstop mee bezig was: wedstrijden winnen.

Van Nispen kende met twee overwinning tot dusver een prima start van 2014. De manschappen van Stephan Spruijt hebben met deze overwinning een gat van vier punten geslagen met de onderste vier. Een mooi resultaat in en tegen het Stompwijk ’92 van oud-prof Ron de Roode zal de Zilkers langzaam maar zeker naar boven doen kruipen.

Tekst: Ramon Weyers

Foto: Johanna Wever

POPULAIRE BERICHTEN