Dit weekend gaan de zondagclubs proberen de succesvolle eerste seizoenshelft een vervolg te geven. Alle clubs uit de Bollenstreek eindigden in het linkerrijtje.  Vooral in 3A laten de regioclubs van zich horen. SV Hillegom, Van Nispen en Teylingen vormen samen de top drie met een ruime voorsprong op de rest van de competitie.

Topklasser VVSB had eigenlijk vorig weekend zijn eerste wedstrijd na de winterstop moeten spelen. De wedstrijd tegen EVV werd echter afgelast vanwege de slechte staat van het veld op de Boekhorst. De inhaaldatum voor de pot is gepland op 15 maart.

VVSB staat door die wedstrijd minder op een derde plaats in de competitie. De achterstand op koploper FC Lienden bedraagt acht punten, die op nummer twee UNA één punt. Zondag treden de Noordwijkerhouters aan tegen HSC ’21 uit Haaksbergen. In de uitwedstrijd tegen deze laagvlieger moeten de paarsgelen drie punten pakken om de koploper in het vizier te houden.

Periodetitel

Eersteklasser SJC is terug te vinden op de zevende plaats. Komende zondag spelen de Noordwijkers thuis tegen DEM. De Beverwijkers behaalden evenveel punten (17), maar speelden een wedstrijd meer. SJC doet ook nog volop mee voor de tweede periodetitel.  Winst is dus op meerdere fronten noodzakelijk.

Foreholte heeft een prima eerste seizoenshelft achter de rug. De Voorhouters staan op de vierde plaats en kunnen naar boven kijken. De achterstand op koploper Wilhelmus bedraagt vier punten. Foreholte hervat zondag de competitie met een uitwedstrijd tegen het bevriende ROAC.

De zondagtak van FC Lisse mag het in een uitwedstrijd opnemen tegen DVV Delft. De mannen van Laurens van der Voort staan redelijk stevig in de middenmoot. Een overwinning tegen het onderin bivakkerende Delft zou ervoor zorgen dat de degradatieplaatsen voor een tijdje uit het zicht blijven. Lisse pakte uit de laatste drie duels voor de winterstop zeven punten.

Vlekkeloos

Fusieclub SV Hillegom kan terugkijken op een vlekkeloze eerste seizoenshelft. De equipe van Bas Naber won alle dertien wedstrijden in de Derde Klasse A en had het alleen tegen Van Nispen echt zwaar. De tweede seizoenshelft begint Hillegom in eigen huis tegen nummer tien UDO uit Oegstgeest. Appeltje, eitje als je kijkt naar de ranglijst. Wellicht is onderschatting de grootste vijand van de soevereine koploper.

Teylingen en Van Nispen spelen dit weekend op sportpark De Roodemolen tegen elkaar. In de heenwedstrijd in september maakte Teylingen gehakt van Van Nispen en stond er na negentig minuten voetbal een niet misselijke 0-6 stand op het scorebord. Van Nispen heeft zich daarna in de competitie gerevancheerd en staat keurig tweede.

Teylingen liet in aanvallend opzicht veel van zich horen in de eerste competitiehelft. Onder leiding van goalgetter Dorus van der Voort scoorden de Sassenheimers 45 keer in dertien wedstrijden. Doelpunten zullen nodig zijn om Van Nispen voorbij te streven, het gat tussen beide clubs is nu twee punten.

Tekst: Matthijs Snepvangers

Foto: Tino Stulen

vanduynvandergeer


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 10 sept.
Oefenduels
Rijnsburgse Boys4-2VVSB
Noordwijk3-1SJC
Katwijk8-2DEM
Hillegom5-1Kagia
Za. 14 sept.
Noordwijk5-1ASWH
Excelsior Maassluis1-4Katwijk
Barendrecht0-2FC Lisse
Ter Leede3-2Hoek
FC 's-Gravenzande0-1FC Rijnvogels
Quick Boys 0-2Kozakken Boys
IJsselmeervogels1-1Rijnsburgse Boys
Districtsbeker
Valken' 683-3Forum Sport
VVSB (zat.)1-3Zevenhoven
Legmeervogels3-5Kagia
Van Nispen (zat.)2-3Zandvoort
Warmunda3-5KSD-Marine
Zo. 15 sept.
HBS1-0SJC
Districtsbeker
Hillegom2-4HBC
ROAC0-0Foreholte
Teylingen0-2VUC
Van Nispen (zon.)3-1REMO