VVSB en SJC deden afgelopen weekeinde slechte zaken in de strijd om de titel. Op FC Lisse na strijden de overige regioclubs op zondag tegen degradatie. Kortom, volop spanning dus, zowel onderin als bovenin.

VVSB speelde met 0-0 gelijk bij Juliana ’31 en zag daardoor de achterstand op koploper AFC groeien tot negen punten. Met nog zeven speelronden te gaan lijkt de tweede plaats het hoogst haalbare. Maar laten we wel zijn: voor de Noordwijkerhouters zou een topdrie-klassering een prima prestatie zijn. VVSB deelt de tweede positie nu met HBS, JVC Cuijk en EVV en moet dus zondag in eigen huis van HSC ’21 winnen om niet achterop te geraken.

Het Noordwijkse SJC had afgelopen weekeinde goede zaken kunnen doen, maar verslikte zich in laagvlieger Nieuwkoop. Daardoor verzuimden de zwart-witten het gat van vier punten met koploper Magreb ’90, dat verloor bij Nieuwerkerk, te verkleinen. Aanvaller Richard Versteden sprak van een ‘totale offday’. Grote kans dat SJC daarom extra waakzaam is voor de thuiswedstrijd tegen Zwervers, eveneens een laaggeklasseerde ploeg. Het uitduel werd door SJC met 7-1 (!) gewonnen.

Fusieclub SV Hillegom verloor met opgegeven hoofd van koploper Soest (3-4).  Zondag moet de ploeg van coach Bas Naber op bezoek bij Legmeervogels, de nummer vijf van de ranglijst. Hillegom staat nu op een P/D-plek, maar het gat met een veilige plaats is slechts twee punten.

Teylingen heeft een wonder nodig om degradatie te ontlopen. ,, We zijn pas gedegradeerd als dat daadwerkelijk zo is, maar als je realistisch bent, is het bijna onmogelijk”, vertelde coach Erwin van der Zee tegen VIDB. Komende zondag zijn de Sassenheimers gastheer van nummer drie Excelsior ’20. Een lastige opgave, maar hoopgevend voor Teylingen is dat de uitwedstrijd met miniem verschil (1-0) verloren werd.

Ook onze club van de week, Foreholte, verkeert in de problemen. De Voorhouters verloren driemaal op rij en staan nu twaalfde. Het gat met de veilige elfde plaats van Wilhelmus bedraagt vijf punten. Laat de Haagse opponent nou zondag de tegenstander zijn. Bij winst is Foreholte dus weer back in business. Bij verlies wordt rechtstreeks handhaven dus een heel lastig verhaal.

In tegenstelling tot buurtclubs Foreholte en Teylingen kent de zondagtak van FC Lisse een zorgeloos seizoen. De Lissenaren koersen in volle vaart af op de titel. Twee toppers, tegen Den Hoorn en Alkmania, werden de afgelopen weken gewonnen, waardoor Lisse nu zeven punten losstaat. Zondag wacht voor Lisse Meerburg en die week erna MMO. ,, Als we de komende twee wedstrijden ook nog goed doorkomen, kan het eigenlijk niet meer mis.”

De wedstrijd Verburch – Van Nispen komt later vandaag in een aparte voorbeschouwing aan bod.

Foto: Huub Slingerland

POPULAIRE BERICHTEN