Nu VVSB op zaterdag speelt, Teylingen een weekend vrij heeft en Lisse en Foreholte tegen elkaar spelen, is het aantal wedstrijden op de zondag gering. Gelukkig spelen de meeste ploegen wel thuis, dus wie er op ‘uit’ wil, heeft gelukkig nog wel wat te kiezen.

We beginnen traditiegetrouw met VVSB. De Noordwijkerhouters krijgen bezoek van TEC uit Tiel. De ploeg van Van Leeuwen is bij winst op de bezoekers zeker van de Tweede Divisie. Helemaal officieel, ‘de-champagne-kan-open’ zeker? Nou nee dat niet, want de verschillen zijn klein in de top van Topklasse zondag, maar in de praktijk kan het dan eigenlijk niet meer mis. VVSB staat ook nog maar twee verliespunten achter koploper FC Lienden en die ploeg krijgt nummer drie van de ranglijst Kon. HFC op bezoek. Winnen zou dus een geweldige sprong in de goede richting kunnen betekenen voor VVSB.

In Tiel werd eerder dit seizoen overigens nog met 2-1 verloren. ,,Dit was de beste wedstrijd onder mijn leiding,” zei Wilfred van Leeuwen destijds, daarmee de verzamelde pers licht verbouwereerd achterlatend. VVSB was die wedstrijd weliswaar beter, maar verzuimde om de kansen af te maken. Zaterdag om 18:00 uur op de Boekhorst is er kans die misstap recht te zetten. Lees een uitgebreide voorbeschouwing met spits Giovialli Serbony hier.

Zegereeks
SJC
weet simpelweg niet meer wat verliezen is. De ploeg blijft maar winnen. Zelfs vriendschappelijk tegen het toch ook hoog aangeschreven Alphense Boys werd gewonnen. Tegenstander VOC vinden we één plaatsje lager dan SJC terug op de ranglijst. De Rotterdamse club staat vierde, op liefst negen punten. Niemand in Noordwijk zal nog twijfelen aan de derde plaats voor SJC dit seizoen, maar bij winst zondag kunnen zelfs de grootste doemdenkers opgelucht ademhalen.

Fusieclub SV Hillegom bewees zichzelf een uiterst matige dienst afgelopen speelronde door niet te winnen van het stugge DOSR. De ploeg van Bas Naber heeft daardoor de titelkansen niet meer in eigen hand. Laakkwartier, 1 mei in Den Haag de tegenstander, heeft nu namelijk vier punten voorsprong en kan zich in dat onderlinge treffen een nederlaag permitteren. Komende zondag speelt Hillegom thuis tegen RKDEO. Willen de Hillegommers nog kans blijven maken op de titel, dan zal niets minder volstaan dan de drie punten.

Treurnis
Twee ploegen waar het momenteel treurig mee gesteld is, treffen elkaar onder dito omstandigheden. Voor wat voorlopig de laatste keer is staat op Ter Specke FC Lisse tegen Foreholte op de rol. Beide teams snakken naar een overwinning om het seizoen met een goed gevoel af te kunnen ronden. Welk team dat gegeven is valt moeilijk te voorspellen. Lisse heeft het thuisvoordeel, maar Foreholte tankte midweeks weer wat zelfvertrouwen door WVC met 2-1 te verslaan. Toni Arroyo was tweemaal trefzeker en lijkt op de weg terug na zijn blessure.

Een uitwedstrijd tegen MMO voor Van Nispen zondag. De Zilkers waren twee weekenden achter elkaar vrij, maar mogen nu weer de wei in. Men kan in De Zilk terugkijken op een prima tweede seizoenshelft en onbekommerd de laatste wedstrijden uitspelen. MMO kwam overigens donderdag nog in actie. Het verloor een inhaalduel uit bij ASC. Thuis won Van Nispen half december met 2-1 van MMO.

Teylingen is zondag vrij.

Foto: Cees Admiraal


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 14 dec.
HHC Hardenberg14.30Quick Boys
Noordwijk 14.30Jong FC Volendam
FC Lisse 14.30DVS'33
FC Rijnvogels 14.30Sportlust'46
SVC'0814.30Valken'68
Kagia14.30DSO
Te Werve 14.30Van Nispen (zat.)
FC Oegstgeest14.30VVSB (zat.)
Warmunda 14.30MMO
Spakenburg 15.00Rijnsburgse Boys
VVSB 15.30Harkemase Boys
Katwijk 15.30IJsselmeervogels
GOES18.00Ter Leede
Zo. 15 dec.
MSC14.00SJC
Concordia 14.00Hillegom
Oliveo 14.00Foreholte
Teylingen 14.00DOSR
Van Nispen (zon.) 14.00FC Aalsmeer