Na het verlengen van Hein van Heek bij FC Rijnvogels werd donderdag ook de eerste contractverlenging van een trainer op zondag bekend. Wilfred van Leeuwen tekende voor een jaar bij op de Boekhorst. De grote vraag is: wie volgt? Over het algemeen zijn de prestaties van de andere zondagclubs zeer behoorlijk.

Het was een week van uitersten voor Van Leeuwen. Zondag had de coach flink de pee in over het onnodige gelijkspel tegen de Kon. HFC. VVSB leidde een kwartier voor tijd met 2-0 en er leek geen vuiltje aan de lucht. Toch gaf het scorebord na afloop 2-2 aan. ,,Dit had nooit mogen gebeuren”, brieste Van Leeuwen, die in de vorm van zijn contractverlenging weer positief nieuws kreeg. Zondag moet er bij ADO ’20 gewonnen worden om aansluiting met de bovenste ploegen te houden.

Dan de Tweede Klasse C, waar Marcel IJzendoorn in hetzelfde schuitje zat. Ook de voormalig assistent van Van Leeuwen gaf met Foreholte een 2-0 voorsprong uit handen. De 2-2 van Wilhelmus viel in blessuretijd. ,, Dit is een kater”, zei IJzendoorn. De zure nasmaak moet thuis tegen RKDEO worden weggespoeld.

Ook competitiegenoot FC Lisse voelde zich tekort gedaan. De ploeg van Laurens van der Voort was tegen titelkandidaat VUC lange tijd de betere partij, maar moest bij het sluiten van de markt toch een nederlaag slikken. Lisse verloor zodoende voor de derde keer op rij en zal zondag tegen Concordia moeten winnen om niet verder op de ranglijst af te glijden. Lisse staat negende en de tegenstander uit Delft elfde. Het onderlinge verschil bedraagt slechts een punt.

Wanneer kampioen?

In 3A lijkt het niet de vraag of, maar wanneer SV Hillegom kampioen wordt. De Hillegommers zijn een klasse apart. Ook Meerburg kon Hillegom niet van een overwinning afhouden. Zonder de zieke trainer Bas Naber werd met 3-1 gewonnen en de maximale score na tien wedstrijden behouden. Jasper van Trigt was met drie goals de grote man. Zal de spits zondag bij Kickers, dat met 6-0 verloor bij Teylingen, weer het vizier op scherp hebben?

Mogelijk kan Van Nispen nog een klein beetje roet in het eten van SV Hillegom gooien. De Zilkers staan op zeven punten tweede. Van Nispen hoopt de achterstand voor 13 december nog iets te kunnen verkleinen, waardoor het onderlinge treffen dan nog meer cachet krijgt. Dat is stof voor later. Voor Van Nispen telt eerst de thuiswedstrijd tegen SJZ, een ploeg met wie vorig jaar nog om lijfsbehoud werd gestreden. De Zoeterwoudenaren bungelen nog steeds onderaan de middenmoot, terwijl de Zilkers sensationeel tweede staan.

,,Eindelijk eens een makkie”, stelde Dirk Zwetsloot na de 6-0 zege van Teylingen op Kickers. Voor het eerst dit seizoen konden de Sassenheimers eens op hun gemak een wedstrijd uitvoetballen en uitlopen naar een grote score. Die zakelijke inslag werd in het begin van de competitie nog node gemist. Betekent dit dat Teylingen definitief de weg naar boven heeft gevonden? De uitwedstrijd bij GOL Sport zal het een en ander duidelijk maken.

De wedstrijd SJC – Soest kwam in een aparte voorbeschouwing aan bod. Klik daarvoor hier.

Foto: Tino Stulen


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC2-4SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk6-4FC Lisse
Warmunda 3-0Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede2-2SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk14.30HHC Hardenberg
FC Lisse14.30SteDoCo
Sporting Leiden14.30VVSB (zat.)
ASWH15.00Quick Boys
Warmunda15.00Hazerswoude Boys
Katwijk15.30De Treffers
Koninklijke HFC15.30Rijnsburgse Boys
VVSB18.00GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels14.30Roda '76
Brielle14.30Kagia
Zo. 17 nov.
ASC14.00Foreholte
Van Nispen (zon.)14.00Spaarnwoude