Na het verlengen van Hein van Heek bij FC Rijnvogels werd donderdag ook de eerste contractverlenging van een trainer op zondag bekend. Wilfred van Leeuwen tekende voor een jaar bij op de Boekhorst. De grote vraag is: wie volgt? Over het algemeen zijn de prestaties van de andere zondagclubs zeer behoorlijk.

Het was een week van uitersten voor Van Leeuwen. Zondag had de coach flink de pee in over het onnodige gelijkspel tegen de Kon. HFC. VVSB leidde een kwartier voor tijd met 2-0 en er leek geen vuiltje aan de lucht. Toch gaf het scorebord na afloop 2-2 aan. ,,Dit had nooit mogen gebeuren”, brieste Van Leeuwen, die in de vorm van zijn contractverlenging weer positief nieuws kreeg. Zondag moet er bij ADO ’20 gewonnen worden om aansluiting met de bovenste ploegen te houden.

Dan de Tweede Klasse C, waar Marcel IJzendoorn in hetzelfde schuitje zat. Ook de voormalig assistent van Van Leeuwen gaf met Foreholte een 2-0 voorsprong uit handen. De 2-2 van Wilhelmus viel in blessuretijd. ,, Dit is een kater”, zei IJzendoorn. De zure nasmaak moet thuis tegen RKDEO worden weggespoeld.

Ook competitiegenoot FC Lisse voelde zich tekort gedaan. De ploeg van Laurens van der Voort was tegen titelkandidaat VUC lange tijd de betere partij, maar moest bij het sluiten van de markt toch een nederlaag slikken. Lisse verloor zodoende voor de derde keer op rij en zal zondag tegen Concordia moeten winnen om niet verder op de ranglijst af te glijden. Lisse staat negende en de tegenstander uit Delft elfde. Het onderlinge verschil bedraagt slechts een punt.

Wanneer kampioen?

In 3A lijkt het niet de vraag of, maar wanneer SV Hillegom kampioen wordt. De Hillegommers zijn een klasse apart. Ook Meerburg kon Hillegom niet van een overwinning afhouden. Zonder de zieke trainer Bas Naber werd met 3-1 gewonnen en de maximale score na tien wedstrijden behouden. Jasper van Trigt was met drie goals de grote man. Zal de spits zondag bij Kickers, dat met 6-0 verloor bij Teylingen, weer het vizier op scherp hebben?

Mogelijk kan Van Nispen nog een klein beetje roet in het eten van SV Hillegom gooien. De Zilkers staan op zeven punten tweede. Van Nispen hoopt de achterstand voor 13 december nog iets te kunnen verkleinen, waardoor het onderlinge treffen dan nog meer cachet krijgt. Dat is stof voor later. Voor Van Nispen telt eerst de thuiswedstrijd tegen SJZ, een ploeg met wie vorig jaar nog om lijfsbehoud werd gestreden. De Zoeterwoudenaren bungelen nog steeds onderaan de middenmoot, terwijl de Zilkers sensationeel tweede staan.

,,Eindelijk eens een makkie”, stelde Dirk Zwetsloot na de 6-0 zege van Teylingen op Kickers. Voor het eerst dit seizoen konden de Sassenheimers eens op hun gemak een wedstrijd uitvoetballen en uitlopen naar een grote score. Die zakelijke inslag werd in het begin van de competitie nog node gemist. Betekent dit dat Teylingen definitief de weg naar boven heeft gevonden? De uitwedstrijd bij GOL Sport zal het een en ander duidelijk maken.

De wedstrijd SJC – Soest kwam in een aparte voorbeschouwing aan bod. Klik daarvoor hier.

Foto: Tino Stulen


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC3-2Quick '20
Hillegom5-1ASC
Foreholte3-2RKDEO
Altior1-3Teylingen
VSV1-1Van Nispen (zon.)