Voordat VVSB er erg in had, speelde het al een verloren wedstrijd bij De Treffers. Na een kwartier stond het al met 2-0 achter en na een halfuur zelfs met 3-0. Het werd uiteindelijk 4-2. ,,We begonnen dramatisch en kregen drie goals uit standaardsituaties tegen. Dat mag ons gezien de lengte in de ploeg nooit overkomen”, baalde aanvoerder Vladimir Jozic.

Gek genoeg kreeg VVSB in de tweede helft nog het gevoel dat er iets te halen viel. ,,Zij kregen vlak voor rust een heel domme rode kaart, diep op onze helft. In de 44e minuut kregen wij een goede kans, maar die ging net voorlangs. Dat was jammer, want dan hadden we met iets beter gevoel de rust in kunnen gaan.”

,,In de tweede helft zijn we van meet af aan met vier spitsen gaan spelen”, vervolgde Jozic. ,,We kregen echt drie honderd procent kansen. Stijn van der Slot ging twee keer 1 op 1 en Giovialli Serbony één keer. Maak je dan 1 of 2 goals, dan kan het nog echt spannend. Nu schoot ik zelf in de zeventigste minuut nog wel een vrije trap binnen.” Een minuut later stond het echter alweer 4-1. Dat was de genadeklap voor VVSB, dat via Stijn van der Slot nog wel de 4-2 maakte.

Het bezoek aan Groesbeek was al de zesde wedstrijd van VVSB op rij met minimaal vijf goals. ,,Voor de neutrale toeschouwer is dat leuk, maar voor ons minder. We hebben nu in zeven wedstrijden al negentien tegengoals gekregen. In het hele vorige seizoen waren dat er 31. Ik maak me daar wel zorgen over. Van die goals komen er ook zes of zeven uit standaardsituaties. Dat is gewoon een gebrek aan scherpte. Alles is van tevoren doorgesproken en bovendien hebben we, op Jelmer Vijlbrief na, allemaal grote gasten in de verdediging en op het middenveld.”

Geen paniek

Een iets verdedigendere speelstijl om zo meer zekerheid in te bouwen, ziet Jozic niet zitten. ,,Het vastzetten van de tegenstander is onze kracht en daar voelen we ons ook het prettigst bij. Ik zie ook geen reden tot paniek. Als we nu helemaal weggespeeld worden, zou dat anders zijn. Maar dat is geenszins het geval. Als we die tegengoals uit standaardsituaties terug kunnen brengen, ziet het er al heel anders uit. Bovendien hebben we ook gewoon twee punten meer dan vorig seizoen na zeven wedstrijden.”

Jozic waakt voor een te hoog verwachtingspatroon na de gedeelde tweede plaats van vorig seizoen. ,,We hebben de eerste drie jaar alle zeilen moeten bijzetten om erin te blijven. Vorig jaar zijn we dan gedeeld twee geworden. Het is niet zo dat je dan zomaar weer bovenin eindigt. Laten we eerst maar bewijzen dat vorig jaar geen incident was.”