VVSB heeft een prachtseizoen een passend slot kunnen geven. Bij De Treffers werd met 1-5 gewonnen. Door deze overwinning pakt VVSB de derde periodetitel en mag het een ronde later instromen in de KNVB-beker. ,,Een mooie prijs en een financiële opsteker voor de club”, vond trainer Wilfred van Leeuwen.

In de eerste 25 minuten van de wedstrijd zag het er niet naar uit dat VVSB de wedstrijd uiteindelijk zo makkelijk zou winnen. Dankzij subliem keeperswerk van Ronald van der Meer op schoten van Echargui, Macedo en Hofstede bleven de Noordwijkerouters overeind. Nadat VVSB daarna via Kraaijvanger en Jozic al het aluminium had getroffen was de derde kans wel raak. Bosma kwam goed door over links. Zijn schot op goal kwam in de rebound voor de voeten van Serbony, die de 0-1 binnen schoot. Nog geen twee minuten later gooide Bosma de wedstrijd eigenlijk al op slot met zijn 0-2. ,,In het begin stond onze verdediging niet goed”, concludeerde Van Leeuwen. ,,Ronald hield ons in de wedstrijd. Gelukkig konden we op tijd herstellen en beslisten we de wedstrijd al voor rust.”

Ook na rust was VVSB de betere van de twee ploegen in een herfstachtig Groesbeek. Na de 0-3 van Kraaijvanger besloten alle elf de spelers dit feest te vieren met de afscheidnemende assistent-trainer Marcel IJzendoorn. Dat leverde een mooi moment op voor de dugout van de Noordwijkerhouters waar IJzendoorn het stralende middelpunt van was. Ook de 1-4 van VVSB kreeg zijn eigen verhaal. Duindam bekroonde zijn laatste wedstrijd in het eerste van ‘zijn’ club met een wonderschone goal vanaf randje strafschopgebied. ,,Met links nog wel “, grijnst Duindam. ,,Niet mijn sterkste been, maar mooi om in mijn laatste wedstrijd zo te scoren ja. Giovially (Serbony red.) legde de bal perfect neer op randje strafschopgebied en ik besloot maar eens uit te halen.”

Cadeautje

Voor VVSB zit een perfect seizoen er dus op, met als extra cadeautje de periodetitel. ..Het was misschien niet mijn seizoen, maar we hebben toch met een prijs, want zo zien we dat echt wel, af kunnen sluiten. Dat maakt het voor mij wel prettig om afscheid te nemen van het eerste”, blikt Duindam terug/

Ook middenvelder Bas Ruigrok kijkt terug op een goed seizoen. De Zilker baarde opzien tegen geen enkele gele kaart op te lopen. Een bijzondere prestatie gezien zijn positie op het middenveld. ,,Ik ben gewoon topfit en overal op tijd bij”, grapt Ruigrok. ,,We hebben wel iets veranderd op het middenveld dit seizoen. Voor de winterstop speelde ik samen met Frans van Niel iets aanvallender en Jozic met de punt naar achteren. Dat voelde niet zo lekker. Na de winterstop ben ik met de punt naar achteren gaan voetballen en heb ik voor me twee creatieve jongens met Jozic en Van Niel.”

Ook mentaal zat het goed bij VVSB, beaamt Ruigrok. ,,Kijk maar naar deze wedstrijd. De eerste 25 minuten waren echt voor De Treffers. Ronald keept een dijk van een wedstrijd, maar wij worden er niet bang van en blijven met vertrouwen voetballen. Dan zie je dat de wedstrijd onze kant op kantelt en winnen we uiteindelijk verdiend, maar oké misschien iets wat geflatteerd.”

Tekst: Frank Venema