VVSB heeft het kalenderjaar afgesloten met een remise. Op bezoek bij EVV werd er niet gescoord. De Limburgers speelden het slot van de wedstrijd met tien man, maar VVSB kon niet van de numerieke meerderheid profiteren. Na drie nederlagen pakte VVSB voor het eerst eens een punt bij EVV.

Op sportpark in de Bandert speelden beide ploegen erg afwachtend en loerden ze vooral op fouten van de tegenstander. Er waren dan ook weinig grote uitgespeelde kansen. Beide ploegen hadden ook zichtbaar last van de harde wind die over het sportpark waaide. Wellicht dat Koen Bosma nog de beste kans van de eerste helft had, maar zijn inzet was een makkelijke prooi voor doelman Michel Vercruysse.

De tweede helft was VVSB de betere ploeg en drukte het EVV naar achteren. Met de wind in de rug waren de Noordwijkerhouters sterker en met Giovialli Serbony (zie foto) dicht bij de openingstreffer, alleen miste de spits van VVSB de bal volledig.

EVV eindigde de wedstrijd met tien man, na tweemaal geel voor Daniel Meijer. De Limburgers waren in de slotfase nog in de buurt van een treffer. De gastheren braken uit via een counter, waar de ploeg bekend om staat, maar VVSB-goalie Ronald van der Meer stond goed op zijn post om het doel schoon te houden.

VVSB staat nu zevende en gaat voor het eerst in het inmiddels 3,5 jarige bestaan van de Topklasse als lid van het linkerrijtje de winterstop in. De Noordwijkershouters verzamelden 26 punten uit zestien duels, slechts twee minder dan de gedeelde nummers drie HBS en JVC Cuijk.

Tekst: Stefan van den Burg.

Foto: Tino Stulen

POPULAIRE BERICHTEN