VVSB is er niet in geslaagd de uitwedstrijd tegen WKE te winnen. In Emmen werd het 0-0. Met dat resultaat deed de equipe van Wilfred van Leeuwen zichzelf tekort.

De Noordwijkerhouters startten met één verandering in het elftal. Jelmer Vijlbrief moest na een gele kaart tegen HSC ’21 geschorst op de tribune toekijken hoe Marvin Headley zijn plaats innam. Vijlbrief kon in de eerste twintig minuten zonder zenuwen toekijken hoe beide clubs elkaar aftastten. Verder dan een rollertje van Koen Bosma van een meter of twintig kwam VVSB niet.

Pas halverwege de eerste helft brandde de wedstrijd los toen Frans van Niel de 0-1 voor het binnen schieten had. Na een afgeslagen voorzet van Bosma belandde de bal bij Kraaijvanger, die keihard uithaalde. De Emmense doelman kon de bal niet anders dan wegstompen, maar deed dat exact voor de voeten van Van Niel. Die had te lang nodig om te bedenken wat hij met de bal zou doen en schoot de bal daarna te zacht tegen de doelman.

Dat was voor WKE het sein om ook wat van zichzelf te laten zien. In een paar minuten tijd kwamen Jongsma en Grot oog in oog te staan met Ronald van der Meer, die een uitstekende wedstrijd keepte. Vooral bij de inzet van Jongsma bleef de doelman van VVSB goed naar de bal kijken. VVSB werd aan de andere kant voor rust nog gevaarlijk door Bosma.

Rood

Na de rust was het de doelman van WKE die een hoofdrol opeiste. Na een dieptepass van Michael van Laere werd Bas Ruigrok op doelman Bangma afgestuurd. De goalie kwam ver uit zijn doelgebied en kreeg via zijn eigen lichaam de bal tegen zijn handen. De scheidsrechter volgde de regels uit het boekje op en gaf de doelman rood. Zijn vervanger IJzerman kon gelijk aan de slag met de vrije trap van Bosma, die in twee instanties naast vloog. De jonge doelman van WKE liet daarna zien niet minder te zijn dan zijn voorganger in de goal.

Opvallend genoeg leek VVSB het juist moeilijker te krijgen tegen tien man. Hoewel de Noordwijkerhouters zelf niet meer in de problemen kwamen omdat Grot en Hooiveld, de spitsen van WKE, niet meer werden bereikt, kon VVSB zelf ook geen vuist maken. Pas vijf minuten voor tijd kreeg VVSB in dertig seconden tijd drie kansen achter elkaar. Bosma, Serbony en Hamdi konden alle drie het net niet vinden. Vooral Hamdi was er dichtbij met een pegel richting de kruising, maar IJzerman haalde de bal knap uit de bovenhoek. Daarna was alleen Stijn van der Slot nog dichtbij, maar zijn kopbal had te weinig kracht.

Veel opgelegde kansen

Het offensief van VVSB met 11 tegen 10 bleek dus niet genoeg en daar baalde trainer Wilfred van Leeuwen duidelijk van. ,,Als je zes, zeven opgelegde kansen niet maakt, kun je moeilijk tevreden zijn met een puntje.” De trainer gaf toe dat VVSB het er niet veel makkelijker op had gekregen toen doelman Bangma rood kreeg. ,,Door het inbrengen van Hamdi en Stijn van der Slot probeerde ik de veldbezetting anders te maken, maar WKE had het elftal toen al compact neergezet. Daar is het niet makkelijk tegen voetballen.”

Door het gelijke spel lijkt VVSB definitief zijn titelaspiraties op te kunnen bergen. Bij winst van nummer één, AFC, komt die club op elf punten, met nog vijf wedstrijden te gaan. Een onmogelijk opgave om nog in te halen. Van Leeuwen wil niet eens over de titel praten. ,,Iedereen begint maar over die titelrace, maar onze doelstelling was gewoon in het linkerrijtje eindigen en volgens mij doen we dat goed. En met dit elftal kunnen we bouwen naar volgend seizoen. Je ziet nu dat wanneer ik een wissel toepas, we er niet minder op worden en dat is een goed teken. Daarnaast ben ik tevreden met de tot nu toe aangetrokken spelers, maar ik zie er het liefst nog een paar bij komen.“

Tekst: Frank Venema

Archieffoto: Tino Stulen