Door de 2-1 overwinning op AFC heeft VVSB de derde periodetitel binnen handbereik. Volgende week sluiten de Noordwijkerhouters af tegen De Treffers. Bij winst is de (vervangende) periodetitel binnen voor de ploeg van Wilfred van Leeuwen en mag VVSB een ronde later instromen in de KNVB-beker.

VVSB had een scala aan vervangers vandaag, evenals AFC. Coach Wilfred van Leeuwen was geschorst. Vladimir Jozic, Koen Bosma en Omar Hamdi trof hetzelfde lot. VVSB heeft een goed bezette bank, dus viel er weinig van te merken. Bart Duindam greep zijn kans en speelde een puike wedstrijd.

Duindam kwam weinig aan spelen toe dit seizoen. Net zoals ieder ander wil ook de middenvelder spelen. Hij kiest nu voor zijn gezin en tijd voor andere dingen. Eeuwig zonde, zou je kunnen stellen. Veel clubs hingen al aan de bel, maar nergens ging hij op in. Volgende week hoopt Duindam zijn afscheidswedstrijd te spelen in Groesbeek. Duindam stopt definitief en gaat waarschijnlijk spelen met vrienden in het tweede elftal van de zaterdag. Duindam blijft een echte clubman, ook daar kun je niet omheen.

Slikken

Voor de vervangende coach Marcel IJzendoorn was het ook behoorlijk slikken vandaag. IJzendoorn gaat volgend seizoen als hoofdtrainer aan de slag bij tweedeklasser Foreholte. Deze laatste thuiswedstrijd van VVSB brachten emotionele gevoelens bij hem naar boven. Voor de laatste keer op de bank, besefte hij bij aankomst op de Boekhorst. Ook kwamen regelmatig  gedachten over zijn fantastische tijd naar boven. Voor IJzendoorn staat een nieuwe uitdaging voor de deur bij een nieuwe club waar hij kan groeien als coach.

Voor VVSB viel er nog wat te halen, voor AFC niet meer. De druk is er na het kampioenschap vanaf voor de Reds. Het werd een weinig hoogstaande wedstrijd, met een beperkt aantal kansen in het eerste bedrijf. De tweede helft oogde beter van beide kanten. VVSB is altijd een lastige tegenstander voor AFC. De ploeg van Van Leeuwen haalde dit seizoen de volle buit binnen tegen de kampioen, zes punten.

Kraaijvanger

Vandaag zat er wel een puntje in voor AFC. De ploeg van Leushuis had met name een sterke fase in de tweede helft. Het scoorde toen ook de gelijkmaker. VVSB had in de eerste helft de leiding genomen door Giovialli Serbony, die een afgemeten voorzet van Frans van Niel binnen kopte 1-0.  Na de 1-1 in het tweede bedrijf leek het duel af te stevenen op een gelijkspel. Stefan Kraaijvanger dacht daar alleen anders over. Rond de 78e minuut schoot hij de paars-gelen naar de overwinning. Doelman Kerwin Hartman had geen antwoord op zijn vrije trap.

De eindfase werd nog spannend, maar VVSB gaf weinig meer weg en haalde drie belangrijke punten binnen. Volgende week wacht het duel tegen De Treffers. Zoals al gezegd een belangrijk duel voor de paarsgelen. Een overwinning zou op zijn plaats zijn. Alleen al voor IJzendoorn en Duindam.

IJzendoorn was na de wedstrijd tevreden met de drie punten. ,,We blijven in de race om de periodetitel binnen te halen. Het ging vandaag een beetje moeizaam. Na de 1-1 herstelden we ons goed, want AFC had toen de overhand. We scoorden vrij snel na de 1-1 de 2-1, de ban was toen gebroken. Volgende week moeten we het afmaken in Groesbeek, want een periodetitel blijft een titel“, aldus IJzendoorn. Bij winst krijgt VVSB de vervangende periode, aangezien de huidige leider UNA/Brinvast ook al de tweede periode won.