VVSB lijkt zijn draai weer helemaal te hebben gevonden. Voor de tweede week op rij werd een klinkende uitslag neergezet. Na de 5-1 overwinning op UNA moest vandaag in Rotterdam Leonidas er met dezelfde cijfers aan geloven. ,,Vorige week speelden we beter, nu waren we vooral efficiënt”, sprak rechtsachter Peet van der Slot. ,,Al hadden we er na de 5-0 nog wel drie of vier bij moeten prikken.” In de slotfase redde Leonidas nog de eer.

,,De eerste tien minuten hadden we het wat lastig. Dat kwam mede doordat zij met een diepe nummer 10 speelden”, vertelt Van der Slot. ,,Na ongeveer een kwartier schoot Vladimir (Jozic) een vrije trap schitterend in de kruising. Een mooie goal. Daarna hadden we een heel goede fase met mooie aanvallen en combinaties en één keer raken.” Voordat Leonidas er erg in had, stond het al 0-4. De gehele Noordwijkerhoutse aanval, Tomas Tavilla, Giovialli Serbony en Maikey Parami, vond het net.

Volgens Van der Slot maakte het verschil in teamgeest het verschil. ,,Zij hebben veel goede spelers, maar zijn minder een team. Wij weten precies wat we aan elkaar hebben. In het begin van het seizoen misten we wat scherpte, maar die is nu helemaal terug”, vertelt de Noordwijkerhouter. ,,Het druk zetten en de tegenstander vastzetten gaat erg goed. Daarnaast staat het achterin ook weer prima. Wij spelen al lang samen, dus we kunnen het altijd achterin wel dichthouden. Die keeperswisselingen zorgden voor onzekerheid. De terugkeer van Ronald (van der Meer) is goed geweest. Hij moest er even inkomen, maar is met zijn coaching nu weer heel belangrijk.”

Na de thee kwam Leonidas furieus uit de kleedkamer en trachtte het met vier spitsen VVSB pijn te doen. De bezoekers hielden zich staande en liepen toen de storm was gaan liggen uit naar 0-5. Opnieuw Parami scoorde. Vervolgens brak een fase aan waarin VVSB naliet de score op te voeren naar monsterlijke proporties. Volgens Van der Slot wilde VVSB het in veel gevallen te mooi doen. In de slotfase kreeg Leonidas nog twee kansen. Van der Meer redde eenmaal goed, maar op een schot van Olaf van der Sande moest hij het antwoord schuldig blijven.

Foto: Tino Stulen


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC2-4SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk6-4FC Lisse
Warmunda 3-0Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede2-2SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk14.30HHC Hardenberg
FC Lisse14.30SteDoCo
Sporting Leiden14.30VVSB (zat.)
ASWH15.00Quick Boys
Warmunda15.00Hazerswoude Boys
Katwijk15.30De Treffers
Koninklijke HFC15.30Rijnsburgse Boys
VVSB18.00GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels14.30Roda '76
Brielle14.30Kagia
Zo. 17 nov.
ASC14.00Foreholte
Van Nispen (zon.)14.00Spaarnwoude