Het voelde even weer als vertrouwd de tweede helft. Vlotte combinaties, balletjes achter het standbeen langs en een vooral niet te stillen aanvalslust. VVSB, de ploeg die het winnen verleerd leek, doorbrak de negatieve spiraal met een overtuigende 5-0 thuiszege op ADO ’20.

Het is een vast gebruik bij VVSB: steevast na een overwinning wordt Cees de Roo bezongen. Waar het vandaan komt, weet nagenoeg niemand van de huidige generatie, maar de vreugde en pret is doorgaans groot. Voor de zekerheid peilde voorzitter Arjan Broekhof voor het zingen van het zegelied ‘of iedereen nog wist hoe het ging’. Het was immers al een tijdje geleden. De Noordwijkerhoutse zegebron droogde begin februari op, na de zege bij AFC. De opmerking van Broekhof was er één met een knipoog en werd met een dosis humor begroet. Het kon op een vlekkeloze middag, waarin VVSB zijn zelfvertrouwen hervond.

Coach Wilfred van Leeuwen was vanzelfsprekend opgelucht, maar zei niet bij de pakken neer te hebben gezeten. ,,De afgelopen weken was het spel niet slecht, maar hadden we wat pech. We zijn fantastisch blijven trainen en ook in wedstrijden hebben we best aardig gespeeld. Ik wist dat de beloning vroeg of laat zou volgen. Vandaag hebben we gewoon een heel goede wedstrijd op de mat gelegd, en vijf mooie goals gemaakt. Prima toch.”

20150404-DSC_5727 (Large)VVSB werd dit seizoen geroemd vanwege zijn sterke voorhoede. Maikey Parami, Giovialli Serbony en Tomas Tavilla bezorgden menig defensie slapeloze nachten. Maar de afgelopen weken lukte het niet aan het front. VVSB vond in vijf duels slechts tweemaal het net. Tegen het trotse, maar kwaliteitsarme ADO ’20 draaide het vanaf minuut 1 op volle toeren.Aanjager was Parami, die in de openingsfase Mitchel Bolck voorbij snelde alsof die er niet stond. De aanwinst van Katwijk maakte een dusdanige zwakke indruk dat hij na achttien minuten door coach Thijs Sluijter naar de kant werd gehaald. Zijn vervanger Brian-Paul Tesselaar deed het overigens niet veel beter. Een kritische noot op het spel van Parami was het gebrek aan doelpunten de eerste helft. Hij liet twee grote kansen onbenut, waardoor de schade voor ADO ’20 beperkt bleef tot de 1-0 van Serbony na acht minuten.

Zelf kregen de bezoekers halverwege de eerste helft en vlak na rust twee goede kansen, maar beide keren redde VVSB-doelman Ronald van der Meer voortreffelijk. De 2-0 van Frans van Niel bleek uiteindelijk de genadeklap voor ADO ’20, dat in het vervolg volledig het spoor bijster was. VVSB werd geen strobreed in de weg gelegd en kon simpel uitlopen naar 5-0. De volledige voorhoede – Parami, Tavilla en Serbony – was nog doeltreffend.

20150404-DSC_5920 (Large)
En dus slaakte iedereen met een paarsgeel hart een zucht van verluchting. De paarsgele voetbalmachine van de maanden november, december, januari en februari had even wat zand in de motor, maar was tegen ADO ’20 weer op topsnelheid. De vraag is nu of de mechanische problemen definitief verholpen zijn.VVSB – ADO ’20 5-0 (1-0). 8. Serbony 1-0, 51. Van Niel 2-0, 65.Parami 3-0, 68. Tavilla 4-0, 74. Serbony 5-0

VVSB: Van der Meer, P. van der Slot, Zwart, Kraaijvanger, De Rijk, Jozic (75. Hoogenboom), Van Niel, Zigo Tichem, Parami (73. Van Laere), Serbony (75. S. van der Slot), Tavilla

Foto’s: Tino Stulen


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC3-2Quick '20
Hillegom5-1ASC
Foreholte3-2RKDEO
Altior1-3Teylingen
VSV1-1Van Nispen (zon.)