VVSB zag zaterdag in Cuijk een prachtige serie van twaalf duels zonder nederlaag tot een einde komen. De Noordwijkerhouters liepen volgens Vladimir Jozic in het mes bij de plaatselijke JVC. ,,Er was maar één ploeg die de intentie had om te voetballen en dat was VVSB. Zij hebben vier keer uit een counter toegeslagen”, sprak de aanvoerder na de 4-2 nederlaag. AFC kroonde zich door dat resultaat tot de kampioen in de zondagse Topklasse.

VVSB liep vrijwel de gehele wedstrijd achter de feiten aan. Na 25 minuten stond het al 2-0. Na rust kwam de bezoekers via een benutte strafschop van Koen Bosma terug in de wedstrijd. ,,Vervolgens kregen wij een kans uit een voorzet die door drie man werd gemist, waarvan Jordy Zwart als laatste voor open doel. Maak je die, dan weet ik zeker dat de wedstrijd kantelt.”

Discutabel

Cuijk liep via Kevin van Veen, die alle vier de treffers scoorde, uit naar 3-1. VVSB kwam via Ramon Hoek terug tot 3-2. Vervolgens nam de scheidsrechter volgens Jozic een paar discutabele beslissingen. Hij gaf Omar Hamdi rood en keurde de 4-2, waarbij hands gemaakt werd, goed.

,,Die rode kaart van Hamdi stoort me nog het meest”, vertelde Jozic. ,,Het was een jong ventje, die volgens mij examen deed en erg stipt floot. En hij liet zich aardig beïnvloeden door Hansie Hansie.” Eerder in de wedstrijd had coach Wilfred van Leeuwen al rood gekregen vanwege vermeend commentaar op de leiding.

Volle bak

Door de nederlaag verzuimde VVSB het gat met AFC te verkleinen tot vijf punten en een mooi affiche af te dwingen. De Amsterdammers zijn over twee weken te gast in Noordwijkerhout. ,,Dat was het mooiste scenario geweest. Dan had het waarschijnlijk volle bak op de Boekhorst geweest. Maar we mogen niet klagen, want we draaien een prima seizoen.”

Heel erg onder de indruk is Jozic overigens niet van AFC. ,,Het is een heel degelijke ploeg, maar echt iets speciaals hebben ze niet. En ze hebben weinig gelijkgespeeld. Wij liefst negen keer en dat heeft ons uiteindelijk opgebroken.”

Archieffoto: Tino Stulen