De meeste zondagclubs speelden vandaag hun eerste duels in de voorbereiding. Foreholte verweerde zich kranig bij VVSB, maar ging uiteindelijk toch nipt onderuit. Teylingen, SJC en SV Hillegom zegevierden.

VVSB – Foreholte 1-0 (0-0). Goal Ruigrok

VVSB heeft met het kleinste verschil gewonnen van buurman Foreholte. Bas Ruigrok maakte halverwege de tweede helft het enige doelpunt van de wedstrijd uit een penalty. Het was de eerste overwinning in de voorbereiding van de Noordwijkerhouters. Een gegeven waar Foreholte nog op wacht, al hebben de Voorhouters pas een duel in de benen.

Voorschoten’97 – SJC 0-3 (0-1). Goals: Gorter, Goosen en Meeuwenoord.

SJC won zijn tweede oefenwedstrijd van het weekend met 0-3. Doelpunten voor de Noordwijkers kwamen van de voet van Tim Gorter, Sten Goosen en Robin Meeuwenoord. Het was de eerste overwinning in de voorbereiding van de ploeg van Kees Zethof. Er was wat onduidelijkheid over de locatie van de wedstrijd. Uiteindelijk werd de pot gespeeld in Voorschoten.

FC Boshuizen – FC Lisse 4-0 (1-0)

De zondagtak van FC Lisse verloor met grote cijfers van eersteklasser FC Boshuizen. De eerste helft waren beide ploegen gelijkwaardig aan elkaar, maar de tweede helft lieten de Leidenaren zien waarom ze een niveautje hoger acteren. Dinsdag oefent FC Lisse wederom tegen een eersteklasser. Olympia uit Gouda komt dan op bezoek.

Teyllingen – RKDEO 3-2 (2-2). Goals: Zwetsloot (2), Hulsbosch

Teylingen won zijn eerste oefenwedstrijd van het seizoen van tweedeklasser RKDEO. Voor de formatie uit Sassenheim scoorden Jaap Zwetsloot twee keer en George Hulsbosch. Het was een knappe overwinning van de ploeg van Laurens Mouter aangezien de tegenstander uit Nootdorp een niveau hoger acteert.  Dinsdag gaat de voorbereiding van Teylingen verder als ze oefenen tegen Oegstgeest.

VSV – SV Hillegom 0-3 (0-0). Goals: Van Staveren (2), Ryan

In het kader van de Haarlems Dagblad Cup mocht Hillegom aantreden tegen VSV uit Velserbroek. De equipe van Bas Naber liet na rust drie doelpunten aantekenen. Nick van Staveren maakte de eerste twee doelpunten en Aidan Ryan zette de eindstand op het scoreformulier. De nieuwbakken tweedeklasser won vorig jaar de HD Cup door in de finale na strafschoppen af te rekenen met toenmalig topklasser EDO.

Van Nispen – Bloemendaal 1-3. Goal: De Jong

In hetzelfde toernooi begon Van Nispen met een nederlaag. De Zilkers, die vorig seizoen in de halve finale werden uitgeschakeld door EDO, gingen voor eigen publiek met 1-3 onderuit tegen Bloemendaal. Randy de Jong was voor Van Nispen trefzeker.


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC14.00Quick '20
Hillegom14.00ASC
Foreholte14.00RKDEO
Altior14.00Teylingen
VSV14.00Van Nispen (zon.)