Na een vroege achterstand heeft VVSB de wedstrijd tegen HSC’21 toch op overtuigende wijze gewonnen. Het werd op de Boekhorst, mede door twee goals van Koen Bosma, 3-1.

De ploeg uit Noordwijkerhout begon eigenlijk vrij goed en fel aan de wedstrijd en creëerde ook de eerste kans. Maar in plaats van zelf na twee minuten op 1-0 te staan, viel de bal twintig seconden later achter doelman Van der Meer in de goal. Via een doorkopbal van Raterink faalde Ottink niet toen hij één op één kwam met de doelman van VVSB.

In plaats van naar achteren te voetballen en te schrikken van de achterstand putte VVSB juist kracht uit de tegenvaller om nog feller op zoek te gaan naar de 1-1. Die stormloop leverde één grote kans op voor Serbony, maar na tien minuten was het gedaan met de dadendrang van de Noordwijkerhouters. Tot minuut veertig. Het moment kon niet mooier, vlak voor rust. Koen Bosma mocht van een meter of 25 aanleggen voor een vrije trap en schoot de bal onberispelijk in de kruising langs doelman Brammer.

Trainer Van Leeuwen over de 1-1: ,,Bij een vrije trap van die afstand is het met Bosma altijd een kans om te scoren.” Vlak voor rust kwam VVSB dus op gelijke hoogte, maar het had na een half uur ook heel makkelijk 0-2 kunnen staan, toen weer Ottink alleen voor de keeper Van der Meer kwam te staan toen hij zijn directe tegenstander Van der Slot er ogenschijnlijk heel makkelijk uit liep. Het bracht Van Leeuwen tot een begrijpelijke, maar pijnlijke beslissing voor Van der Slot. De rechtsback werd na een half uur gewisseld voor de veel snellere Omar Hamdi. De ontevreden Van der Slot beende in één rechte lijn naar de kleedkamer.

Genade

Volgens trainer Van Leeuwen had hij geen andere keus. ,,Ik ken veel genade met spelers, maar ik moest ingrijpen. Die pijlsnelle Ottink kwam al twee, drie keer heel gemakkelijk voorbij Van der Slot en het had na een half uur zo 0-2 kunnen staan. Of het een gouden wissel was? Nou ja één plus één is twee hè”, lacht Van Leeuwen. Een gouden wissel was misschien wat overdreven, maar de aanvaller van HSC ’21 kwam er in de rest van de wedstrijd amper tot niet meer aan te pas.

Aan de andere kant was het de linksbuiten van VVSB, Bosma, die wel de hoofdrol naar zich toe wist te trekken. Na de wonderschone vrije trap van de aanvaller drukte VVSB door en kwam het nog vóór rust op 2-1. Na een slechte terugspeelbal van HSC ’21 was het Serbony die het beste oplette. Hij veroverde de bal in kansrijke positie en ging niet voor eigen succes, maar legde de bal terug op Bosma, die simpel kon binnen tikken.

Identieke start

De tweede helft kende een bijna identieke start toen de mee opgekomen Sven Weustink in de 52e minuut de bal diagonaal achter Van der Meer leek te schieten. De doelman van VVSB zag de bal tot zijn opluchting langs de paal over de achterlijn verdwijnen. En weer was dat het sein voor VVSB om wakker te worden en de druk op te voeren richting de bezoekers uit Haaksbergen Nadat er eerst een kopbal van VVSB‘er Jordy Zwart van de lijn afgehaald werd, was het in de 63e minuut raak. Na een harde knal van Bosma kon doelman Brammer de bal niet vasthouden. De afvallende bal kwam voor de voeten van Serbony, die Van Niel vrij zag staan, waarna de nummer 10 van VVSB de 3-1 binnenschoot. Daarna was het gedaan met de dadendrang van HSC ’21 en kon VVSB de wedstrijd relatief makkelijk uit voetballen.

Trainer Van Leeuwen keek tevreden terug op de wedstrijd. ,,Je ziet dat de ploeg met vertrouwen speelt. De 0-1 achterstand leek ze niet te deren.” Doen de Noordwijkerhouters na de overwinning nog mee voor het kampioenschap? Van Leeuwen tot besluit: ,,Nou ja, het zijn en blijven maar negen puntjes, waarom niet? We krijgen AFC ook nog thuis.”

Tekst: Frank Venema