VVSB werd woensdagavond op Woudestein tegen Capelle gesteund door een kleine vijftienhonderd supporters. De kans dat de paarsgelen in de kwartfinale van de KNVB-Beker bij FC Den Bosch opnieuw zo’n grote schare fans achter zich hebben, lijkt klein. Den Bosch-directeur Edward van Wonderen wil maar zeshonderd Noordwijkerhoutse fans toelaten, zo vertelt hij tegen Omroep Brabant. VVSB-voorzitter Arjan Broekhof reageert furieus. 

,,Ik loop al een tijdje mee in het voetbal”, zegt Van Wonderen tegen de regionale omroep. ,,We kunnen ons laten verleiden tot een hele tribune met VVSB-supporters, maar het is ons stadion en onze thuiswedstrijd. Daar ben ik heel open en eerlijk in. Er zijn zeshonderd kaarten voor hun beschikbaar, en ook kaarten voor de zakelijke tribune. Dat lijkt me prima. Het moet ons feestje worden.”

Triest
Broekhof reageert not amused. ,,Ik vind het iets triest hebben”, vertelt hij. ,,We zijn nog in discussie, laat ik dat voorop stellen. Ik heb hem (Van Wonderen, red.) gisterochtend gebeld met de vraag wat zijn plannen met betrekking tot de kaartjes waren. Toen liet hij al doorschemeren dat het uitvak beschikbaar zou zijn en tweehonderd business-tickets. Ik heb meteen gezegd dat ik dat wel heel weinig vond. Vervolgens kwam er een mail overheen dat ze overleg hadden gehad met de veiligheidscoördinatoren en ze bij het standpunt bleven. Er stond ook in dat ze volgende week contact met ons opnemen.”

De voorzitter kan er met zijn pet niet bij. ,,Net als ieder ander weldenkend mens”, stelt Broekhof. ,,Ik begrijp dat hij het thuisvoordeel wil hebben. Maar dat heb je toch ook met 6500 om 2000? Ze hebben een stadioncapaciteit van 8500. Volgens de reglementen staat hij in zijn recht, maar dat had Capelle de vorige keer ook kunnen doen. Die besloten zelfs tot 50/50 met de tickets en er een groot voetbalfeest van te maken. Iedereen heeft kunnen zien wat voor geweldige sfeer er hing. Blijkbaar is Den Bosch bang voor de nummer acht van de Topklasse.”

Broekhof ziet nog een ander bezwaar. ,,Op deze manier zullen veel Noordwijkerhouters op andere manieren naar kaartjes gaan zoeken en dan zitten de fans straks door elkaar in het stadion. Dan kan er beter toch een extra deel voor ons worden gereserveerd?” De wedstrijd wordt woensdag 3 februari gespeeld.

Klik hier voor het nieuwsbericht van Omroep Brabant.

Foto: Tino Stulen

 


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 22 okt.
Districtsbeker
Voorschoten '971-1Kagia *w.n.s.
Oefenwedstrijd
OFC 1-1Quick Boys
Za. 26 okt.
GVVV14.30Noordwijk
SteDoCO14.30VVSB
Ter Leede14.30Jong Almere City FC
Ajax (ama.)14.30FC Lisse
Achilles Veen14.30FC Rijnvogels
DSO14.30Valken'68
Kagia14.30Wateringse Veld
FC Oudewater14.30VVSB (zat.)
Kozakken Boys15.00Katwijk
Quick Boys15.00Scheveningen
Van Nispen (zat.)15.00Berkel
Warmunda15.00LSVV '70
Rijnsburgse Boys15.30AFC
Zo. 27 okt.
Alphense Boys14.00SJC
DOSR14.00Hillegom
Laakkwartier14.00Foreholte
Wippolder14.00Teylingen
Voorschoten '9714.00Van Nispen (zon.)