Rijnsburgse Boys heeft de eerste nederlaag in de voorbereiding moeten incasseren. Op bezoek bij VVSB werd een 3-2 nederlaag geslikt. Noordwijk bleef wel ongeslagen, terwijl Katwijk en Ter Leede onderuit gingen.

VVSB – Rijnsburgse Boys 3-2 (2-1). Doelpunten VVSB: Ruigrok, Van der Slot, Van Niel. Doelpunten Rijnsburgse Boys: Ignacio 2x

Rijnsburgse Boys maakte tegen Leonidas (3-0) en Voorschoten ’97 (8-0) indruk en ging ook in Noordwijkerhout voortvarend van start. Wie anders dan Ignacio scoorde de 0-1. VVSB stelde via goals van Bas Ruigrok en Peet van der Slot nog voor rust orde op zaken. Frans van Niel tilde in de tweede helft de marge naar twee, waarna Ignacio namens Rijnsburgse Boys nog iets terugdeed. Voor VVSB was het na de nederlaag tegen HHC Hardenberg (0-1) en gelijkspel tegen Quick Boys (1-1) de eerste overwinning.

AFC – VV Katwijk 2-1 (0-1). Doelpunt Katwijk: Guijt

Katwijk verloor nipt van zondagkampioen AFC, ondanks een voorsprong bij rust. In de tiende minuut opende Danny Guijt in twee instanties de score. Vlak voor rust werd een Amsterdams doelpunt nog afgekeurd, maar in de tweede helft trok AFC alsnog de overwinning naar zich toe. Komende zaterdag speelt Katwijk op de eigen Krom het Zilveren Trawlertoernooi.

UVS – Noordwijk 0-3 (0-3). Doelpunten Noordwijk: Cornelissens, Van Zanten, Faouzi.

Noordwijk won ook zijn vierde oefenduel. Een combinatieteam van het eerste en tweede was ruimschoots te sterk voor derdeklasser UVS. De eindstand was al bij rust bepaald door goals van Jon-Joost Cornelissens, Maik van Zanten en Mo Faouzi. Noordwijk had eerder KFC Brasschaat (6-0), IJsselmeervogels (2-1) en Kon. HFC (4-2) verslagen.

Ter Leede – Kon. HFC 2-3 (0-0). Doelpunten Ter Leede: Dam en Ammerlaan

Na ADO ’20 ging Ter Leede opnieuw nipt onderuit tegen een zondagtopklasser. Kon. HFC zegevierde met 3-2 op de Roodemoolen. Na een doelpuntloze eerste helft kwam Ter Leede tweemaal op voorsprong, goals Mike Dam en Vincent Ammerlaan, maar het volstond uiteindelijk niet voor de overwinning.

Archieffoto: Hans Heemskerk