Met opgeheven hoofd heeft VVSB het KNVB-beker toernooi verlaten. De paarsgele muur hield tot de 73e minuut knap stand. Een schot van Mark van der Maarel dat door Peet van der Slot van richting werd veranderd brak uiteindelijk de Utrechtse ban. Direct erna besliste Sébastien Haller definitief de wedstrijd door de 2-0 binnen te schuiven. Uiteindelijk tilde Patrick Joosten in de slotfase de stand nog naar een verschil van drie.

De wedstrijd verliep zoals men in Noordwijkerhout had gehoopt. Een beter FC Utrecht met een VVSB dat zich kranig weerde. De Domstedelingen creëerden de eerste helft wel kansen maar vonden keer op keer uitblinker Ruben Valk op hun weg. Één echte kans wist VVSB te creëren. Aanvoerder Vladimir Jozic brak door op links maar zijn schot smoorde.  Met opgeheven hoofd en een 0-0 ruststand zochten de Noordwijkerhouters de kleedkamer op.

Waar de Topklasser de eerste helft nog redelijk wist mee te voetballen, moest men de tweede helft steeds verder de verdedigende stellingen innemen. De krachten ebden weg en FC Utrecht drong aan. De 1-0 leek een kwestie van tijd maar naarmate de wedstrijd vorderde kreeg de Eredivisionist steeds meer moeite door de VVSB-muur heen te voetballen. Tekenend was de manier waarop de 1-0 uiteindelijk toch viel. Een schot dat eigenlijk naast zou gaan werd door Van de Slot in het doel gewerkt. De twee goals erna waren slechts voor de statistieken.

FC Utrecht – VVSB 3-0 (0-0). 73. Van der Slot (eigen goal) 1-0, 75. Haller 2-0, 92. Joosten

FC Utrecht: Ruiter, Van der Maarel, Leeuwin, Letschert, Hardeveld (45. Kum), Strieder, Ramselaar, Joosten, Ludwig, Boymans, Haller.

VVSB: Valk, P. van der Slot, Zwart, Kraaijvanger, Vijlbrief; Ruigrok , Jozic, Van Niel, Bekooij (62. De Rijk), Serbony, Parami.