VVSB is het kalenderjaar 2014 begonnen met een 1-2 overwinning op Be Quick 1887. Nadat de thuisploeg met een discutabele buitenspelgoal op voorsprong was gekomen, schoot Vladimir Jozic vanaf de strafschopstip de gelijkmaker binnen. In de tweede helft was wederom Koen Bosma beslissend voor VVSB met een rake vrije trap: 1-2.

VVSB moest het doen zonder de geschorste Peet van der Slot. Ook Omar Hamdi ontbrak in de basiself doordat hij net terug is gekomen van een blessure. Hamdi viel vlak voor tijd nog wel in.

De openingsfase van de wedstrijd was voor Be Quick. Al snel resulteerde dit overwicht in een doelpunt, gemaakt door Bryan Inge. Deze treffer werd echter vooraf gegaan door een discutabele buitenspelbal die Inge ontving. VVSB protesteerde bij het arbitrale trio, maar zonder effect. VVSB pakte de wedstrijd na dit doelpunt goed op en voetbalde bij vlagen erg sterk.

Binnen een half uur was de stand alweer gelijk getrokken door Vladimir Jozic. De aanvoerder scoorde uit een strafschop nadat aanvaller Giovialli Serbony in het zestienmeter gebied onderuit was getrokken. Vlak na de gelijkmaker kwam VVSB bijna alweer op voorsprong. Frans van Niel pegelde de bal hard op de onderkant van de lat. Het geluk ontbrak voor Van Niel, want de bal stuiterde het doel weer uit zonder over de lijn te zijn geweest.

In de tweede helft golfde het spel op en neer. Beide ploegen ging op zoek naar de voorsprong. VVSB had hier toch wel het meeste recht op en kreeg ook de beste kansen. Uiteindelijk was het weer Koen Bosma die de ban brak. Zijn tweede vrije trap rond het zestienmetergebied was wél raak. In de lange hoek was doelman Snijders kansloos.

VVSB voetbalde de wedstrijd professioneel uit, maar gaf toch nog een grote kans weg aan spits Rob van der Leij van Be Quick, alleen schoot Van der Leij de bal over.

Tekst: Stefan van den Burg

Archieffoto: Tino Stulen