Een fraaie reeks van elf wedstrijden zonder nederlaag kwam zondag voor VVSB in Brabant ten einde. UNA was voor eigen publiek met 3-1 te sterk. Verdediger Peet van der Slot was stelling in zijn commentaar. ,,We waren niet top en dan kom je meteen in de problemen. Het liep gewoon niet bij ons.”

En zo kon het gebeuren dat VVSB zich verslikte in de huidige nummer veertien van de ranglijst. ,,Het was niet zo dat ze ons wegspeelden en links en rechts langs ons heen liepen. Zeker niet zelfs. Alleen ging het druk zetten niet goed. Als je dat niet als team doet en de linies sluiten niet goed aan, dan voetbalt ook deze tegenstander er makkelijk onderuit.”

,,Op de een of andere manier hebben we het altijd lastig daar. Zij hebben een heel hobbelig kunstgrasveld. Daar spelen wij nooit echt goede wedstrijden op.”

VVSB kreeg twee fraaie goals van Niek van Boekel – beide afstandsschoten – om de oren. Zelfs Van der Slot was er van onder de indruk, al vond hij wel dat zijn ploeg meer had kunnen doen om de goals te voorkomen. ,,Die jongen staat, geloof ik, al op veertien goals en scoort veel uit afstandsschoten. Deze twee zaten er ook heel mooi in, maar we hadden meer druk op de bal moeten zetten op het moment van schieten.”

UNA kwam na een kwartier spelen op voorsprong via Van Boekel, die kort na rust opnieuw toesloeg. De 2-0 werd vrijwel direct gevolgd door de 3-0, waardoor de wedstrijd na drie minuten in de tweede helft al gelopen was. ,,Daarna hebben we twintig minuten best aardig gespeeld. We maakten de 3-1 (goal Tommy Bekooij, red.) en kregen een aantal kansen op 3-2. Die tweede goal viel niet en toen was het wel over.”

Al met al scoorde VVSB een onvoldoende in Veldhoven, vond Van der Slot. ,,Het was gewoon een slechte wedstrijd. Eigenlijk kan ik er niet meer van maken.”

‘Altijd lastig’
Het stroperige optreden was ook weer geen toeval. VVSB heeft het steevast moeilijk op bezoek bij UNA. Van der Slot: ,,Op de een of andere manier hebben we het altijd lastig daar. Zij hebben een heel hobbelig kunstgrasveld. Daar spelen wij nooit echt goede wedstrijden op. Ik weet niet wat het is. Wij hebben zelf ook zo’n trainingsveld, dus daar zou het eigenlijk niet aan mogen liggen.”

En dat terwijl VVSB in de ogen van Van der Slot de meeste progressie heeft gemaakt. UNA en VVSB draaiden jarenlang gezamenlijk mee bovenin de Topklasse, maar de laatste twee jaar is de opmars van de Brabanders gestagneerd. Met moeite werd vorig seizoen de Tweede Divisie bereikt, waarin de ploeg nu in degradatiegevaar verkeert.

,,Zij spelen ook al een aantal jaar met grotendeels hetzelfde team. Er verandert daar weinig. Zij zijn alleen wel afhankelijk van een aantal jongens. Toevallig schoot één van die belangrijke spelers (Van Boekel, red,) er nu twee ballen in, maar ik denk dat wij als team verder zijn.”

UNA – VVSB 3-1 (1-0). 15. Van Boekel 1-0, 47. Van Boekel 2-0, 48. Sebregts 3-0, 52. Bekooij 3-1.

VVSB: Valk, Fecunda, Zwart (52. Hogenboom), Van der Slot, Vijlbrief, Ruigrok (79. Broekhuizen), Jozic, De Rijk, Parami, Tavilla (79. Immerzeel), Bekooij.

Archieffoto: Tino Stulen

POPULAIRE BERICHTEN