Na navolging van clubs als onder andere FC Lisse, SJC en Noordwijk heeft Ter Leede het ‘OldStars Walking Football’ omarmt. Sinds zaterdag 23 september staat het wandelvoetbal voor een oudere doelgroep op het zaterdagprogramma van de Sassenheimers.

Tot tevredenheid van voorzitter Ronald Vonk, laat hij weten via het Ouderenfonds. ,,Het thema eenzaamheid willen wij een plek geven binnen onze vereniging en we zagen om ons heen de toenemende populariteit van walking football. Bovendien merkten we dat de oudere doelgroep langzaamaan een beetje verdween bij ons. Alles tezamen bracht ons het ertoe om twee weken geleden te starten met deze spelvorm.”

Nieuwkomers
Tijdens de kick-off waren elf Oldstars aanwezig en hadden vijftien deelnemers zich al aangemeld. Een ruime week later staat de lijst op twintig, laat Vonk weten.

,,Ik twijfelde in eerste instantie over welke mannen zouden aansluiten bij het project. Zijn dat mensen die de vereniging kennen of juist niet? We zagen dat er binnen twee weken al vier OldStars zijn aangehaakt die voorheen geen band met onze club hadden. Dat is mooi.”

Trainingen
De trainingen van de OldStars vinden plaats op zaterdagochtend. Omdat Ter Leede zelf om half drie in actie komt, kunnen de deelnemers aan het walking football blijven kijken bij het vlaggenschip. Het bestuur van Ter Leede biedt ook de mogelijkheid om het wandelvoetbal doordeweeks te spelen. De deelnemers hoeven geen contributie te betalen.

Foto: Ouderenfonds

Lees ook: ‘Bollenstreekiconen tegenover elkaar in Future Rules Football League: ,,Eerst wat onwennig”‘

POPULAIRE BERICHTEN