FC Rijnvogels en Hein van Heek gaan langer met elkaar door. Het contract van de trainer is met één jaar verlengd. Van Heek is bezig aan zijn vierde jaar bij de fusieclub en hoopt met Rijnvogels dit seizoen naar de Topklasse te promoveren.

Net als vorig seizoen waren Rijnvogels en Van Heek er snel uit. De voormalig coach van Meerburg, Noordwijk en Voorschoten ’97 had twee wensen. ,,Voor mij was het belangrijk dat de staf grotendeels intact blijft: dat wil zeggen de technische, medische en begeleidingsstaf. De club heeft toegezegd daar zijn best voor te gaan doen.”

,,En ik wilde graag dat het budget niet achteruit zou gaan. Dat blijft de komende twee jaar gelijk, dus dat is een goede zaak. Verder was het heel duidelijk. We zijn nog niet klaar. Dat geldt van twee kanten: voor mij, maar ook voor de club.”

Inventief
Van Heek legt uit waarom hij het behoud van het budget zo belangrijk vindt. ,,We zijn al redelijk inventief met een klein budget. Als het omlaag zou gaan, wordt het wel heel lastig. Stel dat we promoveren moeten we zorgen dat de groep intact blijft, en er iets van versterking komt.”

Van Heek denkt te weten waarom hij en Rijnvogels matchen. ,,Onze karakters passen goed bij elkaar. De mensen bij Rijnvogels raken niet snel in paniek en gaan ook niet snel naast hun schoenen lopen. Ik ben ook rustig, geen schreeuwlelijk langs de kant. Daarnaast is er een goede band met alle geledingen binnen de club. Met de supportersvereniging, de business club, spelers van het tweede, met iedereen eigenlijk.”

Onder Van Heek zit de prestatiecurve van Rijnvogels in een stijgende lijn. Hij loodste de Katwijkers naar de felbegeerde promotie naar de Hoofdklasse, waarin de club nu voor het tweede jaar op rij actief is. Met het veroveren van de eerste periodetitel is Rijnvogels verzekerd van deelname aan de nacompetitie.

Club afgewezen
Bij goede prestaties komen spelers en trainers vaak in de belangstelling van andere clubs. Ook voor Van Heek was dat het geval, maar hij was niet geïnteresseerd ,,Als ik het ergens naar mijn zin heb, sta ik niet open voor gesprekken met andere clubs. Ik heb wel een belletje gehad, maar heb gezegd dat ik eerst met Rijnvogels ging praten. Ik ben ook niet iemand die clubs tegen elkaar gaat laten concurreren. Gisteravond heb ik die club netjes afgemeld.”

Van Heek weigert ook de credits alleen op te eisen. ,,De club is veel groter dan Hein van Heek. We doen het vooral samen. Je kunt als trainer van alles willen, maar als de club niet meewerkt en geen ideeën aandraagt waar je als trainer ook beter van wordt, wordt het lastig. Ik zeg wel eens gekscherend dat ik ook maar een passant ben. Ik zit hier nu vier jaar en hopelijk komen er nog een aantal bij. We bekijken het van jaar tot jaar. Het belangrijkste is om waakzaam te blijven dat de samenwerking niet achteruit gaat.”

Tekst: Gerben Oostdam

Foto: Hans Schalk


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 22 okt.
Districtsbeker
Voorschoten '971-1Kagia *w.n.s.
Oefenwedstrijd
OFC 1-1Quick Boys
Za. 26 okt.
GVVV14.30Noordwijk
SteDoCO14.30VVSB
Ter Leede14.30Jong Almere City FC
Ajax (ama.)14.30FC Lisse
Achilles Veen14.30FC Rijnvogels
DSO14.30Valken'68
Kagia14.30Wateringse Veld
FC Oudewater14.30VVSB (zat.)
Kozakken Boys15.00Katwijk
Quick Boys15.00Scheveningen
Van Nispen (zat.)15.00Berkel
Warmunda15.00LSVV '70
Rijnsburgse Boys15.30AFC
Zo. 27 okt.
Alphense Boys14.00SJC
DOSR14.00Hillegom
Laakkwartier14.00Foreholte
Wippolder14.00Teylingen
Voorschoten '9714.00Van Nispen (zon.)