Het seizoen van FC Lisse kenmerkt zich door soms hoge pieken en ook vaak diepe dalen. Tegen Excelsior Maassluis was het ditmaal het laatste. De ploeg van Misha Salden had geen schijn van kans en verloor de cruciale wedstrijd met 3-0. Bij een zege was de geelblauwe formatie zo goed als zeker geweest van nog een jaar Topklasse. Ajax en SC Genemuiden degradeerden vandaag uit de hoogste amateurafdeling.

,,Het was niet goed genoeg”, analyseerde Salden het optreden van zijn ploeg. ,,Wij moeten iedere week top zijn en waren dat nu niet. Daarbij kijk ik ook naar mijzelf. Misschien heb ik de jongens niet goed voorbereid op dit duel. Daar gaan we deze week rustig naar kijken”, bleef Salden zoals altijd rustig.

Door de zege van van concurrent ONS Boso Sneek bedraagt het verschil met de Friezen en de P/D-plek nog maar twee punten. Over twee weken ontmoeten beide ploegen elkaar op Ter Specke. ,,We zullen het zelf moeten doen, hebben het nog wel in eigen hand. Dat is geruststellend, maar het moet wel gebeuren. De neuzen moeten nog een keer dezelfde kant op staan”, aldus de oefenmeester.

Oosterlee

Mocht het tegen Sneek misgaan, dan is er nog altijd de laatste wedstrijd tegen streekgenoot Rijnsburgse Boys, waar oud-Lisse trainer Niek Oosterlee de scepter zwaait. Een Rijnsburg dat al is uitgespeeld zou redding kunnen brengen. ,,Daar moeten we niet afhankelijk van willen zijn”, aldus Salden. ,,Ook die jongens willen zo goed mogelijk afsluiten.”

Tam en ongeïnspireerd, zo mocht je het optreden van Lisse in Maassluis op z’n zachtst gezegd noemen. Alleen het eerste kwartier mocht het hoop koesteren op een goed resultaat tegen de Tricolores. Beide ploegen leken bang om te verliezen en zo ontstond er een patstelling op het veld. Na de openingstreffer uit een vrije trap van Kevin Vink, na dik een kwartier, was het de thuisploeg dat de overhand had. Maassluis speelde veel agressiever en vond elkaar makkelijker dan de bezoekers, die veelal de lange bal speelden op de hulpeloze Guido Pauw. Voor de rust kwamen alleen Mo Messaoud en Pauw tot een schot, maar beide pogingen gingen hoog over.

Vlak na rust besliste Van den Berg op aangeven van Vink de wedstrijd. Mendes Moreira strooide nog wat meer zout in de Lissese wonden door de derde treffer achter De Vries te schieten. Ook toen de thuisploeg daarna de teugels wat liet vieren, kwam Lisse niet tot grootse daden.

De Wolf-effect

De ploeg uit het Rotterdamsche stond met de winterstop stijf onderaan, maar is onder leiding van interim-trainer John de Wolf bezig aan een opmars. Van de laatste acht duels werden er zeven gewonnen. Bovenaan in de derde periode en uit de degradatiezorgen wordt er gesproken van het De Wolf-effect.

Waar de Tricolores juist aan een opmars bezig zijn, zakte Lisse dit seizoen vooral na de winterstop te vaak door de ondergrens. Van concurrenten als Ajax, Genemuiden en Hoek werd verloren, terwijl tegen de topteams punten werden gehaald. ,,Dat is het verhaal van dit seizoen. We zijn niet stabiel genoeg.”

Toen Salden na de 2-0 de bui al zag hangen, wisselde hij met het oog op de kraker tegen Sneek Kevin Winter. ,,Tom Zoontjes is dan geschorst en we krijgen Tom Broekhuizen terug. Kevin moest teveel meters maken en dan spaar ik hem liever voor over twee weken. Dan moeten we er collectief staan.”

Samenvatting TV West

Reactie FC Lisse-trainer Misha Salden

Reactie Excelsior Maassluis-trainer John de Wolf

Excelsior Maasluis – FC Lisse 3-0 (1-0). 15. Vink 1-0, 48. Van den Berg 2-0, 70. Mendes Moreira 3-0

FC Lisse: De Vries, Buijs, Valk, Zoontjes, De Goede, Van Heulen (68. Monteny) Winter (48. Hardenberg), Filippo, Messaoud (46. Rauws), Pauw, Fokkema

Tekst: Tom van der Wilt

Archieffoto: Hubert Habers

Schermafbeelding 2015-02-17 om 16.37.59


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC3-2Quick '20
Hillegom5-1ASC
Foreholte3-2RKDEO
Altior1-3Teylingen
VSV1-1Van Nispen (zon.)