FC Lisse en Renaldo Jongebloet gaan aan het einde van dit seizoen uit elkaar. Dat meldt de topklasser dinsdag. De 26-jarige aanvaller is bezig aan zijn derde seizoen bij de club.

Jongebloet (links op de foto) wist de hoge verwachtingen op Ter Specke nooit helemaal in te lossen. De spits scheurde in de zomer voor zijn komst naar Lisse zijn kruisbanden af en speelde het eerste seizoen geen minuut. Vorig jaar was Jongebloet de vaste spits en kwam hij tot tien goals. In de huidige voetbaljaargang begon de Amsterdammer wederom als bassispeler, maar inmiddels is hij in de hiërarchie voorbij gestreefd door de veelbelovende Guido Pauw.

Sinds twee seizoenen geeft Jongebloed training aan jeugdspelers van FC Lisse. Het laatste jaar is daarbij meer gericht op het fysieke aspect bij de oudere jeugdtalenten. Dit ligt in lijn met zijn werk als personal trainer.

Jongebloet speelde in de jeugdopleiding van Ajax, maar haalde het eerste niet. Hij speelde wel betaald voetbal voor Haarlem, FC Dordrecht en FC Emmen.

Foto: Hubert Habers

hoofdsponsorenlisse

POPULAIRE BERICHTEN