Het seizoen lijkt over voor Rijnsburgse Boys. De ploeg van trainer Niek Oosterlee verloor zaterdag in de slotfase van GVVV (0-1) en na eerder de titelkansen te hebben verspeeld, is ook de winst van de derde periodetitel mijlenver weg.

,,Ik ben er zeker niet bang voor dat het seizoen nu als een nachtkaars uitgaat. We hebben nog vier mooie duels te gaan en daarin moeten we nu zoveel mogelijk punten pakken”, zei aanvoerder Mark van den Boogaart over de voor Rijnsburgse Boys teleurstellende middag.

De laatste zege van GVVV in Rijnsburg dateerde van 1985 en op de eerste overwinning van de Veenendalers op de Uien in de Topklasse viel weinig af te dingen. De nummer zeven op de ranglijst was met name in de tweede helft sterker dan een uiterst slordig Rijnsburgse Boys. De Uien kregen in de slotminuut via Sherwin Grot de deksel op de neus.

Een raadsel

Voor Van den Boogaart was het ook een raadsel waarom zijn ploeg geen moment in de wedstrijd kon komen. ,,Op het duel met HHC Hardenberg (2-0 nederlaag) na, kregen we dat na de winterstop wel elke keer voor elkaar, maar vandaag lukte het gewoon niet. Dat valt moeilijk te verklaren, zeker zo kort na de wedstrijd.”

Het begin was nog wel voor de equipe van Oosterlee. Jeffrey Koemans had de bal na goed doorzetten van Raily Ignacio voor het inschieten, maar de poging van de buitenspeler werd door Wouter Bonke van de lijn gehaald. Datzelfde lot trof Danny van der Vijver. Ditmaal was Tom Oostinjen de reddende engel voor GVVV.

De manschappen van coach Erik Assink konden er aanvankelijk maar weinig tegenover stellen, maar naarmate de eerste helft vorderde werden de Veenendalers ook steeds gevaarlijker. Rijnsburgse Boys ontsnapte bij een kopbal van Martin van Eck en Mikula Ristic verzuimde de bezoekers na ruim een half uur op voorsprong te schieten. De spits raakte in kansrijke positie de lat. Aan de andere kant kopte Jeroen Hessing uit een corner net over.

Matig tweede bedrijf

Na rust ging er ontzettend veel mis bij Rijnsburgse Boys. De bal werd amper in de ploeg gehouden en voorin ontbrak de creativiteit om het GVVV echt moeilijk te maken. Grot ging in de 56e minuut alleen op doelman Richard van Nieuwkoop af, maar in plaats van te schieten, wilde hij op onverklaarbare wijze nog een teruglopende Rijnsburgse verdediger uitkappen, waarna de kans verkeken was.

Pas in de laatste twintig minuten kwam de thuisploeg weer in de buurt van het doel van Johan Jansen. De Veenendaalse keeper moest tot tweemaal toe redding brengen op schoten van Ignacio en zag ook Cas Knoester een keer gevaarlijk voor hem opduiken.

De wedstrijd leek af te stevenen op een gelijkspel, maar Grot besliste een minuut voor tijd anders. De behendige aanvaller nam een lange bal fantastisch aan in het strafschopgebied en liet Van Nieuwkoop met een bal in de rechterbovenhoek kansloos.

Rijnsburgse Boys – GVVV 0-1 (0-0). 89. Grot 0-1.

Rijnsburgse Boys: Van Nieuwkoop; Tol, Troost, Hessing, Westmaas; Van den Boogaart, Van der Vijver, Knoester (74. Sardar); Wijks (87. Van de Leuv), Ignacio en Koemans (71. Van Eeuwijk).