En daar was hij dan, Cerillio Cijntje in de 94e minuut. Hij was het die Ter Specke liet ontploffen na zijn schitterende omhaal, die de 1-1 betekende tegen RVVH. Cijntje: ,,Ik dacht niet na en zwevend in de lucht raakte ik de bal op een perfecte manier. Door het gejuich van de toeschouwers wist ik het zeker, het was de 1-1″, aldus de man van de middag. 

Dat de wedstrijd niet al best was, daar wilde Cijntje niet aan. ,,RVVH kwam hier niet om te voetballen. Voor een mooie wedstrijd heb je twee teams nodig. We konden niet veel doen, want ze zakten constant in, dus was het moeilijk voetballen. Het was van hun kant enkel tegenhouden. Ze loerden op de omschakeling en dan is een foutje fataal.”

De Vries
Dat foutje kwam in de zeventigste minuut, waarvan Rensy Barradas dankbaar gebruik maakte. Diezelfde Barradas had in de eerste helft al een dot van een kans laten liggen alleen voor De Vries. De Lisse-keeper redde zeer bekwaam op een inzet van de balgoochelaar en toucheerde de bal zo dat het verdedigd opgelost werd.

In de eerste helft viel er heel weinig te beleven en gingen er veel passes bij FC Lisse de mist in. De kansen waren nihil aan beide zijden. Drie hoekschoppen waren de enige wapenfeiten van de Lissenaren, maar ook daaruit kwam geen goal. Er viel ook weinig tempo te ontwikkelen, omdat RVVH een muur rond het eigen zestienmetergebied had opgetrokken.

Lisse-coach Van der Laan greep kort na rust in en bracht Guido Pauw om meer druk naar voren te ontwikkelen. Pauw schuwde de duels in de lucht niet, maar het was nog niet genoeg. Net voor de thee was Justin Valk al uitgevallen met een blessure. Richard van Heulen was zijn vervanger.

Wereldredding
Na de 0-1 van RVVH reageerde Van der Laan met het inbrengen van Broekhuizen. Het leidde tot meer drang naar voren. De goal leek niet meer te gaan vallen. Twee inzetten werden van de lijn gehaald, en RVVH-keeper Danny Spelde onderscheidde zich met een wereldredding. Uiteindelijk was het Lisse dat het laatst lachte. Cijntje scoorde met een omhaal om in te lijsten: 1-1.

Uiteindelijk werd Lisse pas de laatste twintig minuten gevaarlijk met opportunistisch spel. Daarvoor was Lisse machteloos voor het RVVH-doel. ,,In dat opportunistisch spelen zit normaal gesproken onze kracht”, zei coach Arjan van der Laan. ,,Maar RVVH speelde vandaag zover teruggetrokken, dat het een valkuil is om meteen vol op de aanval te spelen. Deze wedstrijd is wel een goed leermoment geweest. Wij weten wat we de volgende keer tegenover een tegenstander met een gesloten defensie moeten zetten.”

Van der Laan tot besluit: ,,Tot aan hun 0-1 hebben wij geen kans gehad. Zij kregen er drie. Elke keer op dezelfde manier met snelle counters. Na de goal hebben we alles overboord gegooid en risico genomen. Natuurlijk ben ik blij voor Cerillio, maar vooral met het punt wat we er nog uit slepen. Als je vanaf de eerste dag zo hard werkt, en alle spelers hun volledige medewerking verlenen, verdien je daar een bepaalde beloning voor. Achteraf is dit het maximale, want ik denk dat RVVH ook wel recht had op een punt, ondanks hun manier van spelen. Dat is hun keuze en als ze daar punten mee halen, is dat hun goed recht. Ik hoop dat wij het op een iets andere manier ook heel ver gaan schoppen.”

Samenvatting TV West

Reactie FC Lisse-speler Cerilio Cijntje

Reactie FC Lisse-trainer Arjan van der Laan

FC Lisse – RVVH 1-1 (0-0). 70. Barradas 0-1, 90+4. Cijntje 1-1

FC Lisse: De Vries, Buijs, Van Boxel (74. Broekhuizen) Zoontjes, Monteny, Vermeulen, Fokkema (54. Pauw), Valk (42. Van Heulen), Cijntje, Filippo, Alberto

Tekst: Hennie van de Weerd


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC14.00Quick '20
Hillegom14.00ASC
Foreholte14.00RKDEO
Altior14.00Teylingen
VSV14.00Van Nispen (zon.)