De Katwijkse wethouder Sonny Spek krijgt in zijn werk regelmatig met politieke dilemma’s te maken. Dankzij de loting in de KNVB Beker komt daar nu een voetbaldilemma bij. Spek, in het verleden actief lid van zowel Katwijk, FC Rijnvogels als Quick Boys, zag dat zijn favoriete club AZ werd gekoppeld aan de bekersensatie uit zijn dorp, Quick Boys. Voor welke club juicht hij straks in het AFAS Stadion? “Dan ga ik toch voor de lokale cupfighter,” antwoordt hij, na enige aarzeling.

“Ondanks het feit dat AZ een profclub is, straalt die club wel het familiegevoel uit die je bij een club als Quick Boys en de andere voetbalclubs in Katwijk ook vindt,” verklaart Spek zijn voorkeur voor de club uit Alkmaar. Sinds 2006 is hij met regelmaat in het AFAS Stadion te vinden. Dit seizoen is het wat wisselvalliger bij de Noord-Hollanders dan afgelopen jaren. “Dat was ook terug te zien in de vorige bekerwedstrijd bij HHC Hardenberg. Daar had AZ zelfs een verlenging nodig om uiteindelijk door te bekeren.”

‘Kijk alleen maar naar de uittocht naar Alkmaar: 36 bussen, 2200 supporters! Dan weet je dat het leeft.’

Spek ziet dan ook mogelijkheden voor het team van Thomas Duivenvoorden om te stunten in Alkmaar. “De vorige twee ronden heeft Quick Boys laten zien dat de ploeg in staat is om het profclubs moeilijk te maken zonder de eigen visie los te laten. Ik was bij de wedstrijden tegen NAC en De Graafschap, dat waren twee geweldige avonden op Nieuw Zuid. Het was jammer dat Katwijk twee dagen later wat minder geluk had tegen Almere City, anders hadden we twee clubs in de achtste finale finale gehad.”

Sportieve successen zijn belangrijk voor het dorp Katwijk, vindt Spek. “In een dorp dat zo sport-minded is als Katwijk hebben alle sportieve successen van de clubs hun weerslag op het gehele dorp. Kijk alleen maar naar de uittocht naar Alkmaar: 36 bussen, 2200 supporters! Dan weet je dat het leeft.”

De wethouder zal zelf één van de toeschouwers zijn in Alkmaar, maar wordt het ‘retteketet AZ’, of ‘waar het groene veld ons wacht’? Spek denkt even kort na. “Dan ga ik toch voor onze lokale cupfighter,” besluit hij uiteindelijk.

Tekst: Henk Kasius

Lees ook: Quick Boys met 36 bussen en in totaal 2200 supporters naar Alkmaar voor bekerclash
Check ook: Quick Boys schrijft aan tweede grote hoofdstuk in het bekerhistorieboek

POPULAIRE BERICHTEN