Begin januari gaf Aron Wijsman aan dat hij de deur na vier seizoenen vv Noordwijk straks achter zich dichttrekt. Vervolgens bleef het vier weken stil rond de goalie, die drie dagen geleden bekendmaakte dat hij met ingang van het nieuwe seizoen bij Kagia onder de lat staat.

De vele positieve reacties die hierop volgden, moeten Wijsman (22) goed hebben gedaan. Misschien wel mede omdat de naam Wijsman in Lisserbroek uitermate bekend in de oren klinkt. Senior was immers tot dit seizoen vier jaar lang als trainer verbonden aan de Lisserbroekse derdeklasser.

Twijfel
Toch was dat niet de hoofdreden waarom zoon Aron voor de huidige lijstaanvoerder in de Derde Klasse B heeft gekozen. ,,Bij Noordwijk heb ik de afgelopen vier jaar enorm veel geleerd en ook een fantastische tijd meegemaakt. Vorig seizoen twijfelde ik al of ik zou blijven, maar heb ik er toch een jaartje aan vastgeplakt.”

,,Bij Kagia kreeg ik toch het beste gevoel. Daar acht ik de kans het grootste dat ik een basisplaats kan veroveren.”

,,Maar goed, ik trainde drie keer per week op hoog niveau, zat vooral wissel en speelde m’n wedstrijden voor het tweede elftal. Dat werd op een gegeven moment wel lastig. Je wordt alleen maar beter door wekelijks te spelen. In de winterstop heb ik dan ook bekend gemaakt dat het klaar was bij Noordwijk.”

Dat eerste keeper Roy Rondeltap bij Noordwijk slechts enkele dagen later bekendmaakte te vertrekken, heeft Wijsman nooit aan het twijfelen gebracht. Zijn besluit stond vast en daar had hij goede redenen voor. ,,Ik wist dat Noordwijk in dat geval sowieso op zoek zou gaan naar een nieuwe doelman en dan was ik waarschijnlijk weer in het zelfde schuitje beland als waar ik nu in verkeer. Er zou dan eigenlijk niets veranderen en het is nu zaak dat ik wekelijks speeltijd krijg. Liefst in een eerste elftal natuurlijk.”

Ranglijst
Dat zijn keuze vervolgens op Kagia viel, was eveneens een bewuste. Hoewel er na de bekendmaking van zijn vertrek meerdere clubs, zowel uit deze regio als daarbuiten, zich voor hem meldden. ,,Dan ga je wikken en wegen. Bij Kagia kreeg ik toch het beste gevoel. Daar acht ik de kans het grootste dat ik een basisplaats kan veroveren.”

,,Dat zal ik natuurlijk eerst wel moeten bewijzen, maar bij die andere clubs was het nog maar de vraag of dat er wel in zat. Dan zou ik er nog niets mee opschieten door bij Noordwijk te vertrekken. Dat ik vanuit Lisse nu op de fiets naar de club kan is mooi meegenomen, maar dat is verder nooit een drijfveer achter mijn keuze voor Kagia geweest.”

,,Het zou natuurlijk leuk zijn als de huidige eerste plaats op de ranglijst vastgehouden wordt, want dat betekent automatisch dat er volgend seizoen in Lisserbroek een tweedeklasser speelt”, vertelt Wijsman die onlangs zijn studie Sport & management succesvol afrondde en intussen in de gemeente Haarlemmermeer werkzaam is.

,,Door van DHC te winnen pakten we die prijs. Dat zijn zaken die je altijd bijblijven.”

De resterende maanden maakte de voetballer Wijsman vol bij VV Noordwijk, waar hij vorig seizoen in het kampioensjaar na de winterstop zijn debuut maakte in het eerste elftal. ,,Dat was natuurlijk mooi om mee te maken. Bij Swift viel ik in toen Roy geblesseerd uitviel. De weken erna tegen FC Rijnvogels en AFC was ik er ook bij. En op het einde van het seizoen, toen we al kampioen waren, heb ik ook tegen Zwaluwen gespeeld.”

Focus
,,Verder bewaar ik goede herinneringen aan het seizoensslot van een jaar eerder. Het eerste elftal speelde toen nacompetitie. Die viel bijna gelijktijdig met de districtsbekerfinale. Met het tweede elftal hebben we die toen bij ARC die finale gespeeld. Door van DHC te winnen pakten we die prijs. Dat zijn zaken die je altijd bijblijven. Straks gaat de focus op Kagia en wat er verder nog volgt, laat ik maar op me afkomen. Daar ben ik tenslotte nog jong genoeg voor.”

Foto: Orange Pictures

Lees ook: ‘Hoe zit het ook alweer met die promotie- en degradatieregeling?’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Din. 15 okt.
Oefenwedstrijden
FC Lisse 1-1Quick Boys
Don. 17 okt.
VVSB1-0RKVV DEM
Zat. 19 okt.
Docos 14.30Kagia
Van Nispen (zat.) 14.30Soccer Boys
Valken'68 14.30RCL
VVSB (zat.) 14.30 FC VVC
FC Boshuizen 14.30Warmunda
Zon. 13 okt.
SDO14.00SJC
Forholte 14.00VV Wilhelmus
Hillegom 14.00HMSH
Teylingen 14.00HVV
VVH/Velserbroek 14.00Van Nispen (zon.)