,,Het doet onwijs zeer. Ik heb er een traantje om gelaten, dat mag je best weten”, vertelt Robin van Vliet over zijn noodgedwongen beslissing om te stoppen. Omringd door oud-profs werkte de Leidenaar zich op karakter op tot een verdienstelijk amateurvoetballer. ,,Met een goede motivatie kun je ver komen. Daar ben ik wel een voorbeeld van.”

Bij Noordwijk kende Van Vliet pieken, de titel en het bekersucces, maar ook dalen: zijn blessureleed en vete met Raily Ignacio. ,,Ik heb engelengeduld, maar als je zoiets onrespectvols doet, knakt er iets bij mij.” De voetballerij is voorlopig ook nog niet van Robin van Vliet af. ,,Misschien dat we elkaar over tien jaar tegenkomen en ik dan trainer van een topklasser ben. Dat is wel mijn ambitie.”

Willem van Zuilen ging met de sympathieke en uitgesproken Leidenaar in Café Rosser in gesprek en nam een zeer-de-moeite-waard-diepte-interview op.

Volledige interview

 

Losse fragmenten

Van Vliet over Roodenburg en de stap naar Noordwijk

 

Van Vliet over nieuw blessureleed en steun nabije omgeving

 

Van Vliet over vete met Ignacio en voorbeeldfunctie

 

Van Vliet over beste ploeggenoot en tegenstander

 

 

POPULAIRE BERICHTEN