,,Ik had vooraf niet verwacht zoveel waardering te krijgen”, aldus Derek van der Plas. Het clubicoon van Quick Boys maakte onlangs bekend te stoppen en de reacties waren hartverwarmend. Aanleiding voor zijn afscheidsboodschap was de reserverol die steeds zwaarder ging wegen. ,,Ik ben tevreden hoe het gaat met de club, maar het vreet wel aan me”, bekent hij in gesprek met Willem van Zuilen

Van der Plas kan terugkijken op een mooie carrière, waarin hij vooral aan het begin piekte. De dynamische middenvelder maakte in 2004 de winnende goal tegen DOVO om de zaterdagtitel, waarna ook nog de algehele amateurtitel volgde. De laatste jaren ging het met Quick Boys en Van der Plas minder. Het mislopen van de Topklasse is een nog altijd niet weggepoetste schandvlek. ,,Dan ben je het lachertje van de Bollenstreek. Dat deed en doet me nog steeds veel pijn.”

Het zou de ultieme bekroning zijn als Quick Boys in Van der Plas’ laatste seizoen orde op zaken kan stellen. Zaterdag volgt de cruciale uitwedstrijd tegen Sparta Nijkerk. ,,Dit is de mooiste wedstrijd van het seizoen. Ik ben blij dat we hem mogen spelen.”

Hele interview

Derek over hoogte- en dieptepunten

Derek over Verdonkschot, waardering en zijn toekomst

Derek: Quick Boys (nog) niet in de Topklasse

Derek terugblik loopbaan

Derek over Sparta Nijkerk

POPULAIRE BERICHTEN