Kevin Winter gaat met vertrouwen het nieuwe seizoen in. Volgende week wacht het eerste competitieduel op sportpark Ter Specke tegen Excelsior Maassluis. Dan gaat het maar om één ding, winnen. Cesco Agterberg, de coach van Excelsior, was gisteren aandachtig toeschouwer in Lisse bij de wedstrijd tegen Odin ‘59 (1-1). Of hij wijzer is geworden zal volgende week blijken. Kevin Winter is hoopvol ondanks een oefencampagne zonder zege.

,,Of we er klaar voor zijn? Aan de resultaten te zien niet”, zegt Winter. ,,Maar ik ben er na al die jaren wel achter gekomen dat een voorbereiding niet alles zegt. Met Rijnsburgse Boys heb ik nogal eens alle wedstrijden in de voorbereiding gewonnen. In de eerste competitiewedstrijd gingen we dan vervolgens onderuit. Het is positief dat we vandaag niet verloren hebben.”

Winter zag Lisse tegen Odin veel kansen creëren. ,,De afronding verliep niet helemaal naar wens. Ik heb liever dat ze er volgende week wel invliegen. Wij hebben een hechte groep die moeilijk is te verslaan. Belangrijk voor ons is dat Koen Fokkema weer fit is. Rik Vermeulen is ook van veel waarde. Hij heeft een actie in huis en scorend vermogen. Tom Zoontjes is er gelukkig ook weer bij. Het is alleen jammer dat Kevin Weijers is weggevallen.”

En dat is voor Misha Salden een streep door de rekening. Weijers moet maandag een MRI-scan ondergaan. De berichten zien er niet rooskleurig uit voor hem. Zijn vervanger Justin Valk had weinig plezier van zijn optreden tegen Odin. Na een stief kwartier viel hij uit met een enkel- en wreefblessure. Valk hoopt dat het herstel meevalt en hij kan worden klaargestoomd voor zaterdag.

Springlevend

In de vijfde oefenwedstrijd kwamen zowel FC Lisse als tegenstander Odin ’59 wederom niet tot een overwinning. Beide ploegen wonnen nog geen wedstrijd in de oefencampagne. Het duel was aantrekkelijk en springlevend met over en weer legio kansen.

Na vijf minuten nam FC Lisse de leiding door Tom Broekhuizen. Vijf minuten voor rust kwam Odin op gelijke hoogte door Thom de Vries. Na rust werd er niet meer gescoord. Voor beide ploegen zat de winst erin, maar de doelpunten bleken schaars. Bij Odin speelden voormalig Lisse-spelers Dennis Greuter, Joey Klare. Bas Ent en Kay Eijspaart mee.