Vandaag deel zes van onze WK-special. Tijdens het festijn in Brazilië bespreken wij dagelijks een wedstrijd met een trainer, speler, bestuurder of analist uit de regio. Vandaag het tweede duel van het Nederlands elftal. Richard van Nieuwkoop, keeper van Rijnsburgse Boys, laat in deze zesde WK-special zijn licht schijnen over deze wedstrijd. 

Richard, wat verwacht je van het Nederlands elftal vanavond? Gaan ze weer zo verrassen denk je?

,,Ik denk dat het geen makkelijke wedstrijd gaat worden. Niemand, maar dan ook echt niemand, had verwacht dat we met 1-5 van Spanje zouden winnen en nu denkt iedereen dat het Nederlands elftal gaat presteren op het WK. Door zo’n overwinning krijg je wel een boost, maar je moet het niet overschatten. Zelf had ik het ook niet verwacht dat we met zulke cijfers zouden winnen. Nederland moet gewoon het koppie erbij blijven houden. Ik denk dat we wel gaan winnen, maar het wordt niet makkelijk.”

Gaat Van Gaal anders spelen dan tegen Spanje?

,,Ik verwacht dat hij hetzelfde gaat spelen als tegen Spanje. De formatie die Louis tegen Spanje gebruikt heeft, heeft gewerkt en dan is het niet logisch om te gaan veranderen. Als je het nu gaat veranderen, dan moet je dat straks tegen de lastigere tegenstanders weer doen. Dat werkt niet. Als Louis slim is gaat hij gewoon met dezelfde formatie spelen.”

Hoe ver denk je dat Nederland gaat komen?

,,Ik heb zelf een poultje gemaakt: daarin heb ik Spanje eerste in de groepfase gezet en Nederland op de tweede plek. Ik denk dat Spanje nu wel wakker geschud is en de komende wedstrijden gaat laten zien wat ze in huis hebben. In mijn poule heb ik Nederland in de achtste finale tegen Brazilië en ik denk niet dat ze dat gaan winnen. Ik denk wel dat er wat is veranderd door de overwinning van Spanje. Het Spaanse team werd toch als moeilijkste tegenstander gezien en die wedstrijd heb je wel gewonnen.”

Wat vind jij van de Oranje-gekte die is ontstaan?

,,Ik heb er zelf niet zoveel van mee gekregen, omdat ik geniet van een vakantie. Maar voor de spelers is dit natuurlijk fantastisch. In Nederland is het altijd een grote sensatie en dat moet altijd zo blijven. Dit is goed voor het moraal van het team en dit geeft de spelers een boost.”

Dan een de voorspelling. Wat denk je dat de uitslag gaat worden?

,,Het wordt zoals ik al zei niet makkelijk, maar we winnen wel met 1-3!”

Tekst: Danny van den Bosch

Foto: website Rijnsburgse Boys

POPULAIRE BERICHTEN