Vandaag deel drie van onze WK-special. Tijdens het festijn in Brazilië bespreken wij dagelijks één wedstrijd met een trainer, speler, bestuurder of analist uit de regio. Vandaag de openingswedstrijd van Argentinië, dat aan de hand van Lionel Messi op jacht gaat naar een derde wereldtitel. FC Lisse-speler Richard van Heulen laat zijn licht schijnen over het treffen tegen Bosnië.

Richard, eerst nog even over gisteren. Nog iets meegekregen van Italië – Engeland?

,,Ik heb een stuk gekeken. Op een gegeven moment vielen de luiken dicht. Toen ben ik naar bed gegaan. Roy Hodgson was zeer tevreden, las ik vanochtend. Maar hij verliest wel. Nu staat tegen Uruguay gelijk het mes op de keel. En die moeten ook winnen. Als ik het zo zie, gaat hij ervan uit dat zijn selectie niet goed genoeg is. Als je dat al vindt als coach, moet je dat nooit naar buiten toe communiceren. Daarom vind ik het een hele vreemde reactie van hem. Italië speelde zoals we van ze gewend zijn. Degelijk voetbal, met een goede verdediging.”

Is jou verder nog iets opgevallen de eerste dagen?

,,Ja, er zijn veel doelpunten gevallen. Normaal zie je dat er in de eerste duels nooit zoveel gescoord wordt. Meestal willen ploegen niet verliezen, is het angstig voetbal. Dat zie je nu niet. Ik ben blij verrast.”

Dan naar de wedstrijd van vandaag. Argentinië opent zijn WK tegen Bosnië – Herzegovina. Hoe ver zie jij Argentinië komen?

,,Ik ben heel benieuwd naar Argentinië. Ik verwacht ze in de finale tegen Brazilië. Als je de selectie ziet, dat is om van te smullen. Naast Messi hebben ze nog tal van andere toppers zoals Aguero, Di Maria, Higuain, Mascherano, Zabaleta en Garay. Ze zitten bijna allemaal op hun top. Nu moet het gebeuren. De druk zal hoog zijn, dat kan misschien, net zoals bij Brazilië tegen Kroatië, wat verlammend werken.”

Maar Messi heeft niet het beste seizoen uit zijn carrière achter de rug?

,,Dat is maar relatief. Hij heeft alles bij elkaar toch nog ruim dertig keer gescoord. Bij hem is dat misschien niet heel veel, maar bijna elke andere voetballer tekent daar voor. En vergeet niet dat hij veel geblesseerd is geweest. Hij is nu weer fit, dus dat mag geen belemmering meer zijn.”

Kan Bosnië voor een verrassing zorgen?

,,Normaal gesproken niet. Vorig jaar speelden ze nog tegen elkaar en toen werd het 2-0 voor Argentinië, dat toen zonder Messi speelde. Bosnië heeft wel een aardige ploeg en met Edin Dzeko en Vedad Ibisevic twee hele goede spitsen, toch denk ik dat ze de schade moeten beperken. Ik zie ze overigens wel doorgaan. Nigeria en Iran zijn zeker te pakken voor Bosnië.”

Jij ziet dus Argentinië en Brazilië als de favorieten. Maar wie is de outsider voor dit toernooi?

,,Voor het toernooi had ik België gezegd, maar daar zet ik Nederland nu toch naast. Na de zege op Spanje ligt het toernooi open. Als je eerste wordt, ontloop je Brazilië hoogstwaarschijnlijk in de achtste finale en tref je Kroatië of Mexico. Dan kun je zomaar in de kwartfinale staan. België heeft net zoals Argentinië een ploeg die nu op z’n top is. Een geweldig team. De poulefase moeten ze makkelijk overleven. Dan komen ze waarschijnlijk tegen óf Duitsland óf Portugal. Die kunnen ze ook hebben.”

Tekst: Tom van der Wilt

Foto: Hubert Habers/FC Lisse

POPULAIRE BERICHTEN