Het WK is iedere vier jaar een waar voetbalfeestje.In onze WK-special pikken we er dagelijks een wedstrijd uit en analyseren we die met een trainer, speler, bestuurder of analist uit de regio. Vandaag is het de beurt aan Yordi Teijsse, oud-speler van Ter Leede en komend seizoen spits van Quick Boys.

Yordi, eerst nog even terug naar gisteren. Duitsland werd bijna verrast door Algerije en Frankrijk had het zeer moeilijk tegen Nigeria. Heb je er iets van gezien?

,,Jazeker. Ik vond Algerije zeer aardig spelen, hadden ook zeker eerder kunnen scoren. Manuel Neuer redde z’n ploeg een paar keer goed met zeer attent uitkomen. Misschien was er bij Duitsland onbewust wel sprake van onderschatting. Je zag echter ook dat als Duitsland echt gas gaf, ze er makkelijk doorheen kwamen. Ik zie Duitsland tot de finale komen, want ze hebben een heel goed elftal. Daar verandert deze wedstrijd niets aan.”

Vanavond staan de laatste duels in de achtste finales op het programma. Argentinië en België nemen het op tegen Zwitserland en de Verenigde Staten. Zie jij een verrassing gebeuren?

,,Nee, ik denk dat het twee regelmatige overwinningen worden. Beide landen hebben nog niet goed gespeeld, maar dat hoefde ook nog niet. Argentinië is individueel iets sterker, terwijl België meer als een team speelt. Als Nederland de halve finale haalt en tegen een van deze twee ploegen komt te spelen, geef ik ons een goede kans trouwens. “

Dus jij denkt dat Nederland de finale gaat halen?

,,Die kans acht ik groot. Ik heb heel veel vertrouwen in Van Gaal. Het staat goed, we geven weinig weg tot nog toe. Ik denk dat hij tegen Costa Rica ook weer voor 5-3-2 gaat kiezen, met Blind op de plaats van De Jong. Dat De Jong er niet bij is, is wel een tegenvaller. Daar is iedereen het wel over eens, denk ik.”

En wie wordt dan eventueel de tegenstander?

,,Ik hoop en denk Duitsland. Brazilië gaat het heel moeilijk krijgen tegen Colombia. Ik denk zelfs dat ze dat niet gaan redden. Duitsland zie ik winnen van Frankrijk en ook van Brazilië of Colombia. Al heeft Colombia op mij de meeste indruk gemaakt. Dat is een heel sterk team, terwijl Brazilië erg tegenvalt. De verschillen zijn gewoon heel erg klein. Ik vermaak me tot nog toe prima in ieder geval. Al wordt het nu pas echt spannend.”

Tekst: Tom van der Wilt

Foto: Hans Schalk

POPULAIRE BERICHTEN