,,Het was muisstil na afloop in de kleedkamer. Niet dat er harde woorden vielen, maar er was berusting dat we geen kampioen meer kunnen worden.” Was getekend, Maarten Woudenberg. De woorden van de aanvoerder van Quick Boys lieten weinig aan duidelijkheid te wensen over. Quick Boys ging op eigen veld met 1-3 onderuit tegen ODIN ’59, waardoor Sparta Nijkerk door de zege bij DOVO de titel opeiste. De Katwijkers kunnen zich gaan richten op de nacompetitie.

,,Het is heel snel gegaan. Het blijkt maar eens hoe dicht winst en verlies bij elkaar kunnen liggen”, vertelt Woudenberg. Zijn ploeg leek vorige week bij Nijkerk het gat tot één punt te verkleinen. Diep in blessuretijd viel echter de gelijkmaker. Toch gaf Quick Boys zich nog niet gewonnen. Nijkerk had een lastig slot van de competitie, om te beginnen dus bij DOVO. ,,Uit is sowieso lastiger dan thuis en DOVO had de punten onderin ook hard nodig”, verwoordde Woudenberg de hoop op Nieuw Zuid.

Scherp en fris

Geknakt na de klap in Nijkerk was Quick Boys allerminst. ,,We hebben afgelopen week scherp en fris getraind en ik had het gevoel dat we er klaar voor waren”, vertelt Woudenberg. ,,De eerste helft voetbalden we vrij aardig, zonder dat we echt grote kansen creëerden. In de rust hoorden we dat Nijkerk dik voor stond.”

Door een mooie goal van Jeroen Ketting kwam Quick Boys na een uur op voorsprong. ODIN wist echter orde op zaken te stellen middels een door Quick Boys makkelijk weggegeven treffer en een wereldgoal, aldus Woudenberg. De 1-3 maakte het Katwijkse leed nog iets groter. ,,Of het nu door vorige week of de stand bij Nijkerk kwam, ik weet het niet”, zei Woudenberg.

Voordeel

Woudenberg baalde flink, maar bekeek het van de positieve kant. ,,Het voordeel, hoewel je daar eigenlijk niet van kunt spreken, is dat we ons volledig kunnen focussen op de nacompetitie. We kunnen de koppies nu leegmaken.”

De Volendammer bracht tot slot de felicitaties uit aan Nijkerk. ,,Of zij de terechte kampioen zijn? Ik denk het wel. Zij hebben net als ons een fantastische reeks neergezet. Wij hebben in het begin van het seizoen alleen in uitwedstrijden teveel laten liggen. Bij deze de felicitaties aan Nijkerk.”

Archieffoto: Hans van Duijn

POPULAIRE BERICHTEN